Αρχική Περιβάλλον Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου – Χιλιάδες νεκρά καβούρια

Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου – Χιλιάδες νεκρά καβούρια

Τι συμβαίνει στον προστατευόμενο υδροβιότοπο; Ποιος ευθύνεται για τα χιλιάδες νεκρά καβούρια στις όχθες της λιμνοθάλασσας;

0
Καβούρια 1
Φωτογραφία: patrisnews.com
Διαφήμιση

Μια μεγάλη οικολογική καταστροφή σημειώνεται στον υδροβιότοπο Κοτυχίου του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η τοπική εφημερίδα «Πατρίς».

Ο ρεπόρτερ της εφημερίδας κατέγραψε εικόνες σημαντικής εγκατάλειψης που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν προστατευόμενο υδροβιότοπο. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή εντάσσεται στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Στροφυλιάς, προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ και από την Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή νομοθεσία.

Καβούρια 2
Φωτογραφία: patrisnews.com

Χιλιάδες καβούρια ξεβρασμένα στην όχθη

Το πιο λυπηρό θέαμα όμως είναι τα χιλιάδες νεκρά καβούρια που έχουν ξεβραστεί στις όχθες της λιμνοθάλασσας, είτε επιπλέουν νεκρά στα ελώδη νερά της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι λόγοι του τραγικού αυτού γεγονότος παραμένουν άγνωστοι. Κανείς ακόμη δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν πρόκειται για κάποια ασθένεια που τα έπληξε ή για κάποια περιβαλλοντική μόλυνση. Η καταστροφή μπορεί επίσης να οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση κατά την οποία τα καβούρια εγκλωβίστηκαν χωρίς να βρουν διέξοδο διαφυγής ή ακόμη και να είναι αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης, η οποία ευθύνεται για την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας του νερού της θάλασσας. Ίσως τα τα καβούρια δεν μπορούν να επιζήσουν σε τόσο ζεστά νερά, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν και να ξεβράζονται.

Το όλο θέμα χρήζει διερεύνησης από τις αρχές και τους ειδικούς, ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, αν και πολλά καβούρια βρίσκονται εκεί εδώ και πολλές μέρες.

Πηγή: patrisnews.com

Διαφήμιση