Αρχική Περιβάλλον Κόκκινος κατάλογος: Τα απειλούμενα ήδη ζώων και φυτών στην Ελλάδα

Κόκκινος κατάλογος: Τα απειλούμενα ήδη ζώων και φυτών στην Ελλάδα

Ημερίδα του ΟΦΥΠΕΚΑ για τον Ελληνικό Κόκκινο Κατάλογο των Απειλούμενων Ειδών Ζώων, Φυτών και Μυκήτων της Ελλάδας.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Euphydryas aurinia MPetridou scaled 800x600
Euphydryas aurinia (Φωτογραφία: Μ. Πετρίδου / ΟΦΥΠΕΚΑ)
Διαφήμιση

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), με θέμα την σύνταξη και επικαιροποίηση του Ελληνικού Κόκκινου Καταλόγου των Απειλούμενων Ειδών Ζώων, Φυτών και Μυκήτων της Ελλάδας.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, της International Union for the Conservation of Nature (IUCN), της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας.

Paeonia parnassica
Paeonia-parnassica (Φωτογραφία: ΟΦΥΠΕΚΑ)

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το σύνολο του έργου και η πρόοδός του ως σήμερα. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξουν παρουσιάσεις σχετικά με το καθεστώς προστασίας και τα δεδομένα εξάπλωσης ζώων, φυτών και μυκήτων της Ελλάδας, καθώς και τις προκλήσεις κατά την αξιολόγηση των ειδών.

Στην ημερίδα θα συμμετέχει η επικεφαλής συντονισμού του Ελληνικού Κόκκινου Καταλόγου εκ μέρους της IUCN Red List Unit, κα. Caroline Pollock, η οποία θα μοιραστεί βασικές κατευθύνσεις για τη σύνταξη του κόκκινου καταλόγου, όπως αυτές προκύπτουν από τα πενήντα χρόνια εμπειρίας του οργανισμού για την καταγραφή και αξιολόγηση των απειλούμενων ειδών.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί και διαδικτυακά:

https://support-874.my.webex.com/support-874.my/j.php?MTID=mcd0c02fc657ff5cd50f52e1b2dbff335

Λίγα λόγια για τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σκοπός του είναι η διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, η μελέτη και προστασία της βιοποικιλότητας, η προώθηση και υλοποίηση δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Λίγα λόγια για την IUCN

Η International Union for Conservation of Nature (IUCN-Διεθνής Ένωση Διατήρησης της Φύσης) είναι μια παγκόσμια ένωση οργανώσεων και υπηρεσιών η οποία ιδρύθηκε το 1948 με αντικείμενο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων. Η IUCN εκδίδει τον παγκόσμιο «Κόκκινο Κατάλογο των Απειλούμενων Ειδών», το εγκυρότερο και περιεκτικότερο ευρετήριο αποτίμησης και αποτύπωσης του κινδύνου εξαφάνισης φυτών και ζώων, έχοντας αξιολογήσει έως σήμερα περισσότερα από 150.000 είδη.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυμφωνία για την Ενέργεια: Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι στο σπίτι μας
Επόμενο άρθροΦύση – Φάρμακο ψυχοσωματικής υγείας