Αρχική Ζώα Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 40χρονος που ποδοπάτησε το γατάκι

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 40χρονος που ποδοπάτησε το γατάκι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Θεσσαλονίκη - γατάκι - δράστης
Διαφήμιση

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 40χρονος που κατηγορείται ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα γατάκι, τον περασμένο Αύγουστο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην απολογία του αρνήθηκε την κακουργηματική πράξη που του αποδίδεται περί «φόνου ζώου συντροφιάς», επαναλαμβάνοντας τον πάγιο ισχυρισμό που υποστηρίζει και η υπεράσπιση του, ότι δηλαδή δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό.

«Ο δράστης της συγκεκριμένης πράξης δεν είναι ο κατηγορούμενος», υποστηρίζει η υπεράσπιση

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 40χρονου, Κωνσταντίνος Τσάκος, επανέλαβε τον «πάγιο ισχυρισμό της υπεράσπισης του κατηγορούμενου ότι ο δράστης της συγκεκριμένης πράξης δεν είναι ο κατηγορούμενος», τονίζοντας ότι «κατά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια, προσκομίσαμε πλείστο αποδεικτικό υλικό το οποίο αποδεικνύει ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ο δράστης της συγκεκριμένης πράξης, δεν είναι αυτός δηλαδή».

Σχετικά με τις μαρτυρικές καταθέσεις, τόνισε ότι υπάρχει μόνο μία μαρτυρία, επισημαίνοντας ότι «αυτή δεν τον ταυτοποιεί, ότι ήταν εκεί, τη συγκεκριμένη στιγμή, στο περιστατικό».

«Γίνεται από έναν μάρτυρα μία αναγνώριση, όχι με τον σωστό τρόπο, κατά την άποψη της υπεράσπισης, αλλά και σε αυτό έχουμε προσκομίσει αποδεικτικό υλικό από το οποίο προκύπτει, σαφέστατα, ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν εκείνη τη στιγμή στον συγκεκριμένο τόπο», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, μέσω του συνηγόρου του, έχει προσκομίσει στις αρχές πλήθος φωτογραφιών που, κατά την υπεράσπισή, αποδεικνύουν ότι δεν είναι ο δράστης της κακουργηματικής αυτής πράξης.

Για τον 40χρονο διδάκτορα τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, σύμφωνα με την αστυνομία. Ειδικότερα, κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας καταγράφηκε και από άλλες κάμερες παρακείμενων καταστημάτων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος τον είδε, δια ζώσης, να περιφέρεται στο σημείο, όταν έγινε η βάναυση κακοποίηση του άτυχου ζώου. Άλλος μάρτυρας κατέθεσε πως εντόπισε νεκρό το γατάκι και ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.

Την υπόθεση είχε γνωστοποιήσει φιλοζωική οργάνωση με καταγγελία της στις Αρχές, ενώ την προανάκριση διενήργησε το ΑΤ Λευκού Πύργου.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας απαθανατίστηκε από κάμερες ασφαλείας να πατάει μέχρι θανάτου ένα γατάκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της 20ής Αυγούστου, επί της οδού Ερμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δικογραφία, κάμερα ασφαλείας καταστήματος καταγράφει τον δράστη να κοιτάζει γύρω του για να βεβαιωθεί ότι δεν τον παρακολουθεί κανείς, να πλησιάζει το γατάκι και στη συνέχεια να το συνθλίβει με το πόδι του, ενώ ακολούθως αποχωρεί από το σημείο.

Διαφήμιση