Αρχική Περιβάλλον SynOpsis, η τελευταία δράση του WeFor για την κλιματική αλλαγή

SynOpsis, η τελευταία δράση του WeFor για την κλιματική αλλαγή

0
WeFor SynOpsis
Διαφήμιση

Το WeFor ολοκληρώνοντας την φετινή καμπάνια “WeForClimate”, σας προσκαλεί στην εκδήλωση “SynOpsis” την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Κεντρική θεματική της εκδήλωσης “SynOpsis”, είναι η συνέργεια των δυνάμεων της κοινωνίας των πολιτών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η πράσινη νεοφυής επιχειρηματικότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της λύσης, αλλά και η βιωσιμότητα στη σύγχρονη καθημερινότητα, όπως αυτή εκφράζεται από τους υπεύθυνους λήψης των αποφάσεων. Η έννοια του “multi stakeholder approach”, την οποία το WeFor εισήγαγε στο Climate Summit του φετινού Μαΐου, επανέρχεται με σκοπό να προσθέσουμε ακόμα τρία επίπεδα σε αυτή την προσέγγιση.

Με τρία διαφορετικά πάνελ, θα αναδειχθούν οι προσπάθειες διαφορετικών πυλώνων της κοινωνίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Με αυτόν τον τρόπο, Μη-Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Θεσμοί, Κρατικοί Οργανισμοί, Επιχειρήσεις & Startup Εταιρείες, έρχονται σε επαφή για να συζητήσουν την μεγάλη πρόκληση που αποτελεί η κλιματική κρίση, τα προβλήματα που έχουν καταφέρει οι ίδιοι να επιλύσουν, καθώς επίσης τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που εμφανίζει η σύγχρονη περιβαλλοντική πραγματικότητα.

Τη συζήτηση θα συντονίζουν η Φαίη Μακαντάση, Επικεφαλής Ερευνών του Ανεξάρτητου, Μη-Κερδοσκοπικού Ερευνητικού Οργανισμού “διαΝΕΟσις” και η Αντιγόνη Μολοδάνωφ, Εκτελεστική Διευθύντρια του MIT Enterprise Forum Greece.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν δυο μη-παράλληλα Workshops με τίτλο “Building Sustainable Communities” & “Climate Moasic”, από τις ομάδες WeFor και Ecoγενιά αντίστοιχα.

Η κράτηση εισιτηρίων θα μπορεί να γίνει μέσω του παρακάτω link, ενώ συμμετοχή στα Workshop γίνεται κατόπιν κράτησης θέσης στα links: Building Sustainable  Communities και Climate Mosaic

Η εκδήλωση έχει την τιμή να αποτελεί Satellite Event στο πλαίσιο της εφαρμογής του Συμφώνου για το Κλίμα.

Σχετικά με το WeFor

Το WeFor αποτελεί ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό νέων με σύνθημα “Change we need, Impact we want”. Στόχος του Οργανισμού είναι να μιλήσει για όλες εκείνες τις προκλήσεις, στις οποίες η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί. Κάθε χρόνο επιλέγεται μια θεματική, η οποία αποτελεί άξονα των εκδηλώσεων και των δράσεων της ομάδας, ώστε να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται μια συζήτηση στη χώρα μας.

Για το 2022, το WeFor αφιερώνει την ετήσια καμπάνια του, με τίτλο WeForClimate, στην κλιματική αλλαγή. Ο ρόλος της νέας γενιάς είναι καθοριστικός για το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας. Το WeFor φιλοδοξεί να εισάγει στη δημόσια συζήτηση μια νέα οπτική γύρω από κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό της ουδετερότητας του αποτυπώματος άνθρακα, του κλιματικού μετανάστη και της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, αποσκοπώντας στην ευρεία ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, αλλά κυρίως στην ανάλογη ανάληψη δράσης.

Διαφήμιση