Αρχική Ελλάδα Καιρός: Οι πρώτες εκτιμήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Καιρός: Οι πρώτες εκτιμήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

0
ΒΡΟΧΕΡΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI) - καιρός - Χριστούγεννα
ΒΡΟΧΕΡΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Ισχυρή, αλλά μικρής διάρκειας κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου στο Facebook, «βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες».

Επίσης, στην ανάρτηση του παραθέτει μια πρώτη εκτίμηση για το πως θα διαμορφωθεί το σκηνικό του καιρού κατά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη

«ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες, αλλά τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες.

Ταυτόχρονα, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει, ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα.

Προσοχή πρέπει να δείξουμε στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα όπου θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού.

Καταιγίδα έντονη ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική αύριο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αν και θα βρέξει δεν φαίνεται να είναι έντονες οι βροχές.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Με αρκετά ήπιο καιρό ενδέχεται να περάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερο κρύο.

Την Πρωτοχρονιά οι ενδείξεις θέλουν βροχερό καιρό χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο.

Σε ό,τι αφορά τα χιόνια για τις γιορτές μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε μεγάλα υψόμετρα και αν αυτά εμφανιστούν.

Αξιόλογο και κυρίως με διάρκεια κρύο δεν φαίνεται μέχρι και το τέλος του έτους».

Πρόγνωση Meteo: Πού θα σημειωθούν καταιγίδες την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, Εντονότερα φαινόμενα στα δυτικά και νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα, στο Ιόνιο και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στην Πελοπόννησο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια, ιδιαίτερα από τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη 9 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με ίδιες 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16-17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Διαφήμιση