Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια «Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού» – Το απολογιστικό βίντεο της χρονιάς

«Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού» – Το απολογιστικό βίντεο της χρονιάς

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Ταβέρνα, Ελλάδα - τουρισμού
Διαφήμιση

Με ένα βίντεο αποτυπώνει το υπουργείο Τουρισμού τη φετινή επιτυχία σε ταξιδιωτικά έσοδα και αφίξεις, καθώς και την επέκταση της σεζόν που φαίνεται ότι γίνεται πράξη.

Στο απολογιστικό βίντεο «Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού» υπογραμμίζεται ότι τα έσοδα για το 2022 εκτιμάται πως θα φτάσουν τα 18 δισ. ευρώ, με αγορές όπως αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας να καταγράφουν αυξήσεις +21,3%, +17,6% και +7,2% αντίστοιχα σε σύγκριση με το 2019.

Επίσης, προβάλλονται τα σποτ από τις καμπάνιες προώθησης του 12μηνου τουρισμού και του citybreak, η συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς εκθέσεις, οι στρατηγικές συμφωνίες, τα προγράμματα ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, καθώς και ο αντίκτυπος που υπήρξε σε διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ.

Β. Κικίλιας: Περίπου 3 δις ευρώ υπερπλεόνασμα τουρισμού σε ευπαθείς ομάδες και ελληνικά νοικοκυριά

Την εντυπωσιακή αύξηση σε ταξιδιωτικά έσοδα και αφίξεις επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κικίλιας, παρά τις πολλαπλές κρίσεις, τα έσοδα Οκτωβρίου από τον τουρισμό έφτασαν το 1,5 δις ευρώ, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα του 2019 κατά 3.3%, με τις εισπράξεις αυτές και τις αφίξεις να προέρχονται από σημαντικές αγορές στις οποίες φέτος έγιναν στρατηγικά ανοίγματα και συμφωνίες: +69,2% από τη Μεγάλη Βρετανία, +10.6% από τη Γερμανία και +6% από τη Γαλλία, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019. Σε εντυπωσιακά επίπεδα κινήθηκαν και οι αφίξεις με +12,3% από τις ΗΠΑ, +28,1% από τη Γαλλία, και +83,2% από τον Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αυτές οι επιδόσεις τον μήνα Οκτώβριο αποδεικνύουν de facto ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έχει γίνει πραγματικότητα, και σημαίνουν πολλαπλά έσοδα όχι μόνο για τα brandαρισμένα νησιά, αλλά και για τα λιγότερο δημοφιλή, για ηπειρωτικούς προορισμούς, την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη» είπε ο υπουργός Τουρισμού, τονίζοντας ότι τα 3 δις ευρώ υπερπλεόνασμα, που θα προκύψουν φέτος από τον τουρισμό, θα μοιραστούν σε ευπαθείς ομάδες, νοικοκυριά και ανθρώπους που έχουν ανάγκη, πέρα από το «ζεστό χρήμα» που ενίσχυσε τον πρωτογενή τομέα, την εστίαση, το εμπόριο και τα εκατοντάδες επαγγέλματα που εφάπτονται στον τουρισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση για σενάρια συνεργασίας κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «τα διαζύγια, τους γάμους και τους αρραβώνες τούς καθορίζει η κοινωνία και οι πολίτες στις κάλπες, δεν γίνονται σε γραφεία και πίσω από κλειστές πόρτες. Η ανώτερη στιγμή της Δημοκρατίας είναι η ψήφος των πολιτών κάθε 4 χρόνια, και βλέπετε ότι ο πρωθυπουργός είναι θεσμικός και πράγματι στο τέλος της 4ετίας οδηγεί τη χώρα σε εκλογές» δήλωσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χειρίστηκε αποτελεσματικά τις περισσότερες κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ κυβέρνηση στη μεταπολίτευση.

«Αποδείξαμε πόσο προσπαθούμε και στηρίζουμε την κοινωνία. Την περίοδο της πανδημίας δώσαμε 44 δις ευρώ, 10 δις για το ενεργειακό και τώρα βλέπετε τι έσοδα φέρνει ο τουρισμός. Οπότε η σύγκριση θα είναι αυτή: Θέλουμε μια κυβέρνηση με ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν, μας στηρίζουν, «βάζουν πλάτη» και κάνουν το καλύτερο δυνατό με ειλικρίνεια -αναγνωρίζοντας και λάθη και παραλείψεις- ή θέλουμε να γυρίσουμε σε αυτά τα οποία ζήσαμε και βιώσαμε ως κοινωνία στο πρόσφατο παρελθόν;» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Διαφήμιση