Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Η Energean στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του ΑΟΚ με αμαξίδια

Η Energean στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του ΑΟΚ με αμαξίδια

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Ομάδα μπάσκετ με αμαξίδια ΑΟΚ - Energean
Διαφήμιση

Το πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδια για την Α2 Εθνική Κατηγορία ξεκίνησε και η Energean είναι για μια ακόμη χρονιά ο Μέγας Χορηγός της ομάδας του Αθλητικού Ομίλου Καβάλας (ΑΟΚ), ενός οργανισμού που συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινωνικοποίηση των συνανθρώπων μας με αναπηρίες μέσα από μια δημοφιλή αθλητική δραστηριότητα, όπως είναι το μπάσκετ. Η ομάδα μπάσκετ του ΑΟΚ με αμαξίδια αγωνίζεται στον Βόρειο Όμιλο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Τέσσερις νέες δράσεις της πολιτείας

Η επικεφαλής του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Energean κ. Ίλια Ρήγα δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στους Στόχους του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και ένας από αυτούς είναι οι Λιγότερες Ανισότητες στην κοινωνία μας. Θεωρούμε ότι μέσα από την πορεία και το ήθος ενός αθλητικού οργανισμού όπως είναι η ομάδα μπάσκετ του ΑΟΚ με αμαξίδια, ενθαρρύνονται να ενταχθούν στην κοινωνία, μέσω του αθλητισμού, συνάνθρωποι μας που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα σε συνθήκες που συνήθως δεν είναι φιλικές για όσους έχουν κάποια αναπηρία. Παράλληλα, ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο το μήνυμα για άρση κάθε κοινωνικού αποκλεισμού από οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα και δημιουργείται μια καλώς νοούμενη πίεση προς τις αρχές σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο να βελτιώσουν τις υποδομές τους και τον τρόπο λειτουργία τους, με γνώμονα τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάνθρωποι μας με αναπηρίες».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδια του ΑΟΚ κ. Τάσος Βιζικίδης δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε από την καρδιά μας την Energean που για άλλη μια χρονιά βρίσκεται δίπλα μας ως Μέγας Χορηγός, διασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Η στήριξή της μας γεμίζει με ελπίδα τόσο για να πετύχουμε νέες αγωνιστικές διακρίσεις όσο και, κυρίως, για να προσελκύσουμε στην ομάδα και στον αθλητισμό, γενικότερα, ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κάποια αναπηρία όπως και τα μέλη της ομάδας»

Εκτός από τον Στόχο 10 του ΟΗΕ για Λιγότερες Ανισότητες, η στήριξη της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδια του ΑΟΚ υπηρετεί τον Στόχο 3 για Καλή Υγεία και Ευημερία, καθώς και τον Στόχο 17 που αναφέρεται στη Συνεργασία για την Επίτευξη των Στόχων.

Διαφήμιση