Αρχική Κόσμος Εκρήξεις σε δύο ρωσικά αεροδρόμια – Πληροφορίες για νεκρούς

Εκρήξεις σε δύο ρωσικά αεροδρόμια – Πληροφορίες για νεκρούς

0
Ρωσία - Βάση Ένγκελς - εκρήξεις
Εικόνα: Twitter/Anton Gerashchenko
Διαφήμιση

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια με διαφορά λίγων ωρών, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Αρχικά, έγινε γνωστό ότι εξερράγη μια δεξαμενή καυσίμων σε αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλοι έξι. Ουκρανικές πηγές κάνουν λόγο για πλήγμα με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), χωρίς όμως να είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες.

Λίγη ώρα αργότερα, άλλα δύο άτομα φέρεται να έχουν τραυματιστεί από έκρηξη στη βάση στρατηγικών βομβαρδιστικών «Ένγκελς», στην περιοχή του Σαράτοφ της Ρωσίας.

Όπως μετέδωσε το BBC, στην περιοχή του Σαράτοφ εδρεύουν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σαράτοφ, Ρομάν Μπουσάργκιν δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν πώς μπορεί να προκλήθηκε το περιστατικό σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Όπως μετέδωσε το Visegrád 24, οι εκρήξεις αυτές οφείλονται σε επιθέσεις των Ουκρανών παρότι και δύο στρατιωτικά αεροδρόμια απέχουν αρκετά από τη γραμμή του ουκρανικού μετώπου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του καναλιού Astra στο Telegram ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στην αεροπορική βάση Ενγκελς με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tupolev 95.

Νέο «μπαράζ» εκρήξεων στην Ουκρανία: Δύο νεκροί και υλικές καταστροφές στη Ζαπορίζια

Λίγο αργότερα την Δευτέρα, σειρήνες ήχησαν για άλλη μια φορά στην Ουκρανία.

Ουκρανοί αξιωματούχοι, στη νότια περιοχή της Ζαπορίζια δήλωσαν τη Δευτέρα ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικούς πυραύλους.

«Οι πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιούριι Ιχνατ.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της περιφέρειας Ζαπορίζια δήλωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες. Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της περιφέρειας του Κιέβου δήλωσαν ότι η αεράμυνα αποκρούει τις ρωσικές επιθέσεις και αρκετοί περιφερειακοί κυβερνήτες κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια.

«Η Ρωσία εκτόξευσε άλλο ένα μπαράζ πυραύλων κατά της κρίσιμης πολιτικής υποδομής μας, προσπαθώντας να στερήσει από τους ανθρώπους ρεύμα, νερό και θέρμανση, εν μέσω παγετώνων», ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρι Κουλέμπα.

Διαφήμιση