Αρχική Κόσμος Ιταλία: Οκτώ νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι εξαιτίας κακοκαιρίας

Ιταλία: Οκτώ νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι εξαιτίας κακοκαιρίας

0
πλημμύρες Ιταλία 26/11/2022
Διαφήμιση

Οκτώ νεκροί είναι -μέχρι στιγμής- ο απολογισμός από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που από την Παρασκευή πλήττει την περιφέρεια της Καμπανίας, στην Ιταλία, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό υποδομών, Ματέο Σαλβίνι.

Η ισχυρή νεροποντή προκάλεσε πλημμύρες και εκτεταμένες ζημιές στο νησί Ίσκια στον κόλπο της Νάπολης, την στιγμή που δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση, ανάμεσα τους και μια οικογένεια με νεογέννητο μωρό.

Το νησί αποκλείσθηκε λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς κάτοικους του νησιού που έχουν παγιδευτεί, λόγω της λάσπης που έχει συσσωρευθεί, και δεν μπορούν ούτε να εξέλθουν από τα σπίτια τους. Παράλληλα, ένα ξενοδοχείο που φιλοξενούσε δεκάδες τουρίστες, εκκενώθηκε.

Διαβάστε επίσης: Ο καιρός του Σαββατοκύριακου – Χιόνια την Κυριακή

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές, σε τουλάχιστον δέκα σπίτια, μέρος των οποίων έχει καταρρεύσει.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών να βοηθήσουν όποιον έχει ανάγκη, αλλά και για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά από την κατολίσθηση που φαίνεται να ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος της καταστροφής.

Ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρασυρθεί από τη λάσπη, ανασύρθηκε και σώθηκε, ενώ στο νησί καταφθάνουν από τη Νάπολη άνδρες και χωματουργικά μηχανήματα της Πυροσβεστικής.

Σε πολλές περιοχές της Ίσκια έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, λόγω νέων, πιθανών, ακραίων καιρικών συνθηκών.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, ο δήμαρχος της περιοχής αποφάσισε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

Η ευρύτερη περιοχή της Κασαμίτσιολα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, με τα Ιταλικά ΜΜΕ να τονίζουν πως είναι πολλά τα κτίρια που η λάσπη έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο, ενώ ποικίλουν οι αναφορές για επεμβάσεις των σωστικών συνεργείων για βοήθεια, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Κασαμίτσιολα στην Ιταλία είναι απροσπέλαστο λόγω της θαλασσοταραχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η περιοχή είναι γνωστή για μια κατολίσθηση η οποία έπληξε τους κατοίκους το Νοέμβριο του 2009, ενώ ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην Ίσκια και το 2017.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ

Διαφήμιση