Αρχική Ελλάδα Ο καιρός του Σαββατοκύριακου – Χιόνια την Κυριακή

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου – Χιόνια την Κυριακή

0
Χιόνια - καιρός
Διαφήμιση

Εισερχόμαστε για τα καλά στον χειμώνα, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση και τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις, ενώ αναμένεται και νέο βαρομετρικό χαμηλό στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην πρόγνωση της για την Κυριακή προβλέπει αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, που σημειώνει ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Έρχονται χιόνια προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Ο Σάκης Αρναούτογλου στην τελευταία του πρόγνωση έκανε λόγο για ενίσχυση των ανατολικών ανέμων και βροχές στα κεντρικά ανατολικά, ενώ αναφέρθηκε και στις χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3, την Κυριακή θα χιονίσει ακόμα και κάτω από τα 900 μέτρα στη δυτική Μακεδονία.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «οι βορειοδυτικοί άνεμοι που για την ηπειρωτική χώρα λειτουργούν σαν νεφοδιαλυτές θα κυριαρχήσουν, ενώ από Κυριακή και κυρίως Δευτέρα με Τετάρτη μας έρχονται και πάλι βροχές συνοδεία σχετικά χαμηλών θερμοκρασιών που θα φέρουν και χιόνια στα βουνά μας.
Καιρός ήταν!»

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, έδωσε τα προγνωστικά του στοιχεία για το Σάββατο, όπου αναμένεται περισσότερη συννεφιά, ενώ την Κυριακή θα βρέξει τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με νοτιάδες ξανά στο Ιόνιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, στα βουνά θα χιονίσει λίγο και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία, ενώ θα πέσουν χιόνια στον Όλυμπο και σε χιονοδρομικά κέντρα.

Τα πρώτα χιόνια

Οι πρώτες χιονοπτώσεις της χρονιάς σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε Παρνασσό, Καϊμακτσαλάν και ορεινά χωριά των Τρικάλων, ενώ τις προηγούμενες μέρες στα λευκά ντύθηκαν ο Όλυμπος και ο Ψηλορείτης.

Χιόνια εμφανίστηκαν και στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο πάνω από 1.400 μέτρα, στις 23 του μήνα.

Ο καιρός για αύριο, Σάββατο 26 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός το Σάββατο θα έχει λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση