Αρχική Καταστροφές Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Σύβοτα και Κέρκυρα από τη θεομηνία

Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Σύβοτα και Κέρκυρα από τη θεομηνία

Σύνταξη: ecozen.gr

0
συβοτα πλημμυρες
Διαφήμιση

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στα Σύβοτα ενώ κατολισθήσεις βράχων και πτώσεις δέντρων προκάλεσαν στην Κέρκυρα οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν σήμερα τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Πλημμύρες στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν στο παραλιακό τουριστικό χωριό της Θεσπρωτίας Σύβοτα. Μέσα σε λίγη ώρα καταστήματα πλημμύρισαν καθώς τα νερά από τα υπερχειλισμένα ρέματα μετέτρεψαν σε ποτάμια τους δρόμους.

Στα Σύβοτα έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής από όλη την Ήπειρο, για απαντλήσεις υδάτων.

Οι ζημιές είναι μεγάλες χωρίς να μπορεί να γίνει εκτίμηση αυτή τη στιγμή. «Καταστραφήκαμε» αναφέρουν επιχειρηματίες των Συβότων σε επικοινωνία τους με το Epiruspost.

Εικόνες καταστροφής στην Κέρκυρα

Πλημμύρες, κατολισθήσεις βράχων, σπασμένα κλαδιά και κορμούς δέντρων άφησε κατά το πέρασμά της στη Μέση Κέρκυρα, η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, «πλημμυρικά προβλήματα έχουν σημειωθεί στον κόμβο της Μεσσογγής, λόγω του όγκου του νερού, με αποτέλεσμα να είναι κλειστό αυτή την ώρα το ένα ρεύμα κυκλοφορίας».

συβοτα πλημμυρες1

Άνδρες της πυροσβεστικής απομακρύνουν κομμάτια βράχων και κλαδιά δέντρων από το οδόστρωμα της Εθνικής οδού Κέρκυρας -Λευκίμμης, όπου και εντοπίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα από τη νεροποντή.

 

Διαφήμιση