Αρχική Διάστημα Ομάδα της NASA ξεκίνησε έρευνα για τα Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα

Ομάδα της NASA ξεκίνησε έρευνα για τα Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ufo1
Διαφήμιση

Η NASA επέλεξε 16 άτομα για να συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη ομάδα μελέτης για τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP). Οι παρατηρήσεις γεγονότων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή ως γνωστά φυσικά φαινόμενα κατηγοριοποιούνται ως UAP.

Η ανεξάρτητη μελέτη ξεκίνησε σήμερα , Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια εννέα μηνών, η ομάδα ανεξάρτητης μελέτης θα θέσει τις βάσεις για μελλοντική μελέτη σχετικά με τη φύση των UAPs για τη NASA και άλλους οργανισμούς.

Για το σκοπό αυτό, η ομάδα θα προσδιορίσει πώς τα δεδομένα που συλλέγονται από μη στρατιωτικούς κυβερνητικούς φορείς, τα εμπορικά δεδομένα και τα δεδομένα από άλλες πηγές μπορούν ενδεχομένως να αναλυθούν για να ρίξουν φως στα UAPs. Στη συνέχεια, θα προτείνει έναν οδικό χάρτη για την πιθανή ανάλυση δεδομένων UAP από τον οργανισμό στο μέλλον.

ufo

Η μελέτη θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε μη διαβαθμισμένα δεδομένα. Η πλήρης έκθεση με τα πορίσματα της ομάδας θα δοθεί στο κοινό στα μέσα του 2023.

Στην επιτροπή συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, με επικεφαλής τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ, οι οποίοι θα ερευνήσουν τα αντικείμενα ή συμβάντα στον ουρανό που δεν σχετίζονται με αεροσκάφη ή φυσικά φαινόμενα.

«Η εξερεύνηση του αγνώστου στο διάστημα και στην ατμόσφαιρα βρίσκεται στην καρδιά αυτού που είμαστε στη NASA», δήλωσε ο Τόμας Ζερμπούχεν, αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA.

«Η κατανόηση των δεδομένων που διαθέτουμε σχετικά με τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα είναι ζωτικής σημασίας για την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων για το τι συμβαίνει στους ουρανούς μας. Τα δεδομένα είναι η γλώσσα των επιστημόνων και κάνουν το ανεξήγητο, εξηγήσιμο».

«Η NASA συγκέντρωσε μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο- επαγγελματίες στον τομέα των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης, ειδικούς στην ασφάλεια της αεροδιαστημικής- οι οποίοι έχουν μια συγκεκριμένη αποστολή: να μας πουν πώς να εφαρμόσουμε τα επιστημονικά δεδομένα στη μελέτη των UAP», δήλωσε ο αξιωματούχος της NASA και επικεφαλής της μελέτης, Ντάνιελ Έβανς.

ufo

Ένα δύσκολο έργο

Ο περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων των UAPs καθιστά επί του παρόντος δύσκολη την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση των γεγονότων αυτών.

Τα άγνωστα φαινόμενα στην ατμόσφαιρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο για την εθνική ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Ο προσδιορισμός των φυσικών συμβάντων αποτελεί ένα βασικό πρώτο βήμα για τον εντοπισμό ή τον μετριασμό τέτοιων φαινομένων, γεγονός που ευθυγραμμίζεται με έναν από τους στόχους της NASA για τη διασφάλιση της ασφάλειας των αεροσκαφών.

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι UAPs είναι εξωγήινης προέλευσης.

“Η NASA πιστεύει ότι τα εργαλεία της επιστημονικής ανακάλυψης είναι ισχυρά και εφαρμόζονται και εδώ”, δήλωσε ο Zurbuchen. “Έχουμε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα παρατηρήσεων της Γης από το διάστημα – και αυτό είναι η ζωογόνος δύναμη της επιστημονικής έρευνας.

Έχουμε τα εργαλεία και την ομάδα που μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την κατανόηση του αγνώστου. Αυτός είναι ο ορισμός της επιστήμης. Αυτό κάνουμε”.

ΠΗΓΕΣ: https://interestingengineering.com/, https://www.nasa.gov/

Διαφήμιση