Αρχική Κόσμος Φρικτές δηλώσεις για γενοκτονία στην Ουκρανία από διευθυντή του Russia Today –...

Φρικτές δηλώσεις για γενοκτονία στην Ουκρανία από διευθυντή του Russia Today – Απομακρύνθηκε από το πόστο του

0
Russia Today
Διευθυντής Russia Today/ YouTube
Διαφήμιση

Φρίκη προκάλεσαν δηλώσεις του διευθυντή  του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today που  σε ζωντανή μετάδοση υποστήριξε τα παιδιά της Ουκρανίας «πρέπει να πνιγούν ή να καούν». Σύμφωνα με την Daily Mail πρόκειται για τον 47χρονο Άντον Κρασόβσκι  διευθυντή και παρουσιαστή του κρατικού ρωσικού καναλιού που έπαψε να μεταδίδεται στην Ευρώπη από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία. Η αντίδραση του καναλιού ήταν να τεθεί σε διαθεσιμότητα αλλά όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ο ίδιος τώρα εκλιπαρεί να γυρίσει στην δουλειά του. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει ανακαλέσει ακόμη τα …σοκαριστικά  σχόλια .

«Να εξοντωθούν όλοι στην Ουκρανία»

Ο Κρασόβσκι μίλησε στον αέρα στον Ρώσο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Σεργκέι Λουκιασένκο, δήλωσε ανενδοίαστα  ότι «θα σκότωνε τα παιδιά της Ουκρανίας» όταν  ο συγγραφέας είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ουκρανία τη δεκαετία του 1980 τα παιδιά του είπαν ότι θα ζούσαν καλύτερα αν δεν είχε καταλάβει τη χώρα τους η Ρωσία.

«Θα έπρεπε να είχαν πνιγεί στο ποτάμι, εκεί που κολυμπάνε το παπάκια. Απλώς πνίξτε αυτά τα παιδιά, πνίξτε τα στο Tysyna (ποτάμι στα ρωσικά). Τα πετάς στο ποτάμι που έχει ισχυρό ρεύμα», δήλωσε ο Κρασόφσκι χωρίς κανένα δισταγμό ο οποίος την ώρα που μιλούσε σήκωνε τη γροθιά του για να μιμηθεί πώς θα έπνιγε τα παιδιά.

«Δεν είναι αυτή η μέθοδός σας, εσείς οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας είστε έξυπνοι άνθρωποι, αλλά αυτή είναι η μέθοδός μας», είπε γελώντας το υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού καναλιού που δεν μεταδίδει πλέον σε ευρωπαϊκό έδαφος.

O Κρασόφσκι δεν έμεινε μόνο σ’ αυτό. Υποστήριξε, επίσης, ότι όλοι οι Ουκρανοί πρέπει να εξοντωθούν και ότι θα τους έκαιγε ζωντανούς στα σπίτια τους και θα τους πυροβολούσε. Πρόσθεσε στο επιθετικό του κρεσέντο ότι «στην ουσία η Ουκρανία δεν θα έπρεπε να υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη».

Σε ένα σύντομο απόσπασμα της συνέντευξης, που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κρασόφσκι εμφανίζεται να γελάει σχολιάζοντας επίσης τις αναφορές ότι Ρώσοι στρατιώτες είχαν βιάσει ηλικιωμένες Ουκρανές κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

παιδια ουκρανια

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι αρχές του ρωσικού καναλιού Russia Today (RT) έθεσαν σε διαθεσιμότητα τον 47χρονο Άντον Κρασόβσκι με τους συναδέλφους του να τον επικρίνουν δριμύτατα για τα «άγρια και αηδιαστικά» σχόλιά του.

Η αρχισυντάκτρια του ρωσικού δικτύου «RT», Μαργαρίτα Σομονόβνα Σομινιάν, η οποία και ανακοίνωσε διακοπή συνεργασίας του καναλιού με τον Κρασόβσκι, ανέφερε: «Προς το παρόν, διακόπτουμε τη συνεργασία μας, καθώς ούτε εγώ ούτε η υπόλοιπη ομάδα του ρωσικού δικτύου RT έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε ότι κάποιος από εμάς είναι ικανός να μοιραστεί κάτι τέτοιο. Έχω μπερδευτεί, δεν ξέρω τι να πω».

Κουλέμπα: Ρίξτε μαύρο στο RT

ουκρανία

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να ρίξει «μαύρο» στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT. «Οι κυβερνήσεις που δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει το «RT», θα πρέπει να παρακολουθήσουν αυτό το απόσπασμα της συνέντευξης», τόνισε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ποιος είναι

Ο  Anton Krasovsky θεωρείται ένας από του κορυφαίους προπαγανδιστές του Πούτιν. Εργάζεται ως διευθυντής εκπομπής και ως παρουσιαστής στο κρατικά χρηματοδοτούμενο κανάλι της Ρωσίας RT. Οι ειδήμονες του Πούτιν υποστηρίζουν τακτικά στα τηλεοπτικά κανάλια τον αποδεκατισμό της Ουκρανίας ή τη ρήψη πυρηνικών στην Δύση, αναφέρει η daily mail .

Διαφήμιση