Αρχική Περιβάλλον Δυνατός σεισμός ξύπνησε τους κατοίκους στην Κορινθία – Αισθητός και στην Αθήνα

Δυνατός σεισμός ξύπνησε τους κατοίκους στην Κορινθία – Αισθητός και στην Αθήνα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
σεισμος
Διαφήμιση

Στον ύπνο έπιασε τους κατοίκους της Κορινθίας και της Αχαϊας ο σεισμός τα ξημερώματα της Κυριακής. Μάλιστα έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 1:02 τα ξημερώματα είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε περίπου 12 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περί τα 13 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιτέας.

Η διάρκεια του σεισμού ήταν 3-5 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθύμιο Λέκκα που μίλησε στο ERTNEWS η δόνηση έγινε αισθητή στην Αττική λόγω της κατευθυντικότητας της.

Όπως είπε πρόκειται για έναν επιφανειακό σεισμό στην περιοχή του βόρειου Κορινθιακού. «Είναι μία δόνηση που εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικότητας της περιοχής και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου» τόνισε.

Ο δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Τάγκαλης που μίλησε επίσης στο ERTNEWS είπε πως δεν έχει μέχρι στιγμής εικόνα για ζημιές ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οχήματα της Πυροσβεστικής είναι ήδη στους δρόμους για προληπτικούς λόγους.

 

 

Διαφήμιση