Αρχική Κόσμος ΗΠΑ σε Αμερικανούς στη Ρωσία: «Φύγετε με κάθε τρόπο από τη χώρα»

ΗΠΑ σε Αμερικανούς στη Ρωσία: «Φύγετε με κάθε τρόπο από τη χώρα»

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ρωσια επιστρατευση
Διαφήμιση

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα είπε σε όλους τους Αμερικανούς που έχουν απομείνει στη Ρωσία να φύγουν αμέσως για να αποφύγουν τον κίνδυνο επιστράτευσης.

“Η Ρωσία μπορεί να αρνηθεί να αναγνωρίσει την αμερικανική υπηκοότητα των διπλών υπηκόων, να αρνηθεί την πρόσβασή τους στην προξενική βοήθεια των ΗΠΑ, να εμποδίσει την αναχώρησή τους από τη Ρωσία και να επιστρατεύσει διπλούς υπηκόους για στρατιωτική θητεία“, προειδοποίησε η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.

Η πρεσβεία προειδοποίησε επίσης ότι η έξοδος από τη Ρωσία γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς οι πτήσεις γεμίζουν και τα στρατεύματα του Πούτιν κλείνουν τα σύνορα.
“Όσοι διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως από τη Ρωσία, ενώ παραμένουν περιορισμένες επιλογές εμπορικών ταξιδιών”, συνεχίζει η προειδοποίηση.

Στρατός ΗΠΑ

Ο Πούτιν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα κινητοποιήσει 300. 000 άνδρες στρατιωτικής ηλικίας για να πολεμήσουν την Ουκρανία – προκαλώντας χάος στα κέντρα στρατολόγησης, στα αεροδρόμια και στα σύνορα.

Πάνω από 10.000 δολάρια η «έξοδος» από τη Ρωσία

Οι Ρώσοι προσπαθούσαν μανιωδώς να κλείσουν πτήσεις, με τα μεμονωμένα εισιτήρια για προορισμούς όπως το Ντουμπάι να ξεπερνούν τα 10. 000 δολάρια.

“Οι επιλογές εμπορικών πτήσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένες επί του παρόντος και συχνά δεν είναι διαθέσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Οι χερσαίες διαδρομές με αυτοκίνητο και λεωφορείο παραμένουν ανοικτές. Εάν επιθυμείτε να αναχωρήσετε από τη Ρωσία, θα πρέπει να προβείτε σε ανεξάρτητες ρυθμίσεις το συντομότερο δυνατό’‘.

“Η Πρεσβεία των ΗΠΑ έχει σοβαρούς περιορισμούς στην ικανότητά της να βοηθά τους Αμερικανούς πολίτες και οι συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών μεταφοράς, μπορεί ξαφνικά να γίνουν αδύνατες».

Η πρεσβεία προειδοποίησε επίσης όσους Αμερικανούς πολίτες σκέφτονται να διαδηλώσουν, διότι “η ειρηνική συνάθροιση και η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι εγγυημένες”.

Μόσχα, Ρωσία
Μόσχα, Ρωσία

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέν Ζαν-Πιέρ ανέφερε την Τρίτη ότι ο Λευκός Οίκος θα προσφέρει πολιτικό άσυλο σε άνδρες που διαφεύγουν από τη Ρωσία μετά την κινητοποίηση του Πούτιν.

Απρόθυμοι να συμμετέχουν στον πόλεμο του Πούτιν

Δεν ανέφερε όμως ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο για τους Ρώσους, η πατρίδα των οποίων αντιμετωπίζει μια σειρά από αμερικανικές και δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως απάντηση στη βίαιη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

“Βλέπουμε διαδηλώσεις στους δρόμους της Ρωσίας, βλέπουμε ανθρώπους να μαζεύουν υπογραφές και νομίζω ότι το μήνυμα που μας στέλνουν είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο πόλεμος που ξεκίνησε ο Πούτιν. . . είναι αντιδημοφιλής”, είπε. “Υπάρχουν άνθρωποι στη Ρωσία που δεν θέλουν να πολεμήσουν τον πόλεμο του Πούτιν ή να πεθάνουν γι’ αυτόν”.

Μίλησε μετά την εμφάνιση πολυάριθμων βίντεο από τη Ρωσία με επιθέσεις σε κέντρα στρατολόγησης και με νέους στρατεύσιμους να τους λένε ότι θα σταλούν στο μέτωπο, όπου Αμερικανοί και Βρετανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

Υπήρξαν ακόμη και αναφορές για διαδικτυακές αναζητήσεις για ερωτήσεις όπως «πώς να σπάσετε το χέρι σας στο σπίτι σας» στη Ρωσία, κάτι που ερμηνεύεται ως τρόπος αποφυγής της στρατιωτικής θητείας.

“Πιστεύουμε ότι, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, μπορούν να υποβάλουν αίτηση ασύλου στις Ηνωμένες Πολιτείες και το αίτημά τους να κριθεί κατά περίπτωση”, δήλωσε η Ζιαν – Πιέρ. “Καλωσορίζουμε όλους τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο και πρέπει να το κάνουν”.

“Υπάρχει ένα πρόσωπο που μπορεί να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο, και αυτό είναι ο πρόεδρος Πούτιν. Είναι αυτός που ξεκίνησε αυτόν τον απρόκλητο, βάναυσο πόλεμο και είναι στο χέρι του να τον σταματήσει”, είπε.

 ΠΗΓΗ: Dailymail

Διαφήμιση