Αρχική Ελλάδα ΕΕ: Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών του Αιγαίου

ΕΕ: Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών του Αιγαίου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΜΠΟΡΕΛ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
Μπορέλ - Τσαβούσογλου
Διαφήμιση

Έντονο το μήνυμα που έστειλε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ στην Τουρκία να σταματήσει άμεσα την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Ο Ζοζέπ Μπορέλ σε επιστολή του προς τον τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτηρίζει «αδιαπραγμάτευτη» την κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών του Αιγαίου.

Επίσης, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, υπογραμμίζει ότι είναι η εχθρική η ρητορική της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας καθώς και οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Στην επιστολή του  Ύπατος Εκπρόσωπος  της ΕΕ σημειώνει σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ότι «μεταξύ άλλων, οι υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, δηλώσεις οι οποίες αμφισβητούν την αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία της Ελλάδας επί νησιών του Αιγαίου, καθώς και η κλιμάκωση της εχθρικής ρητορικής εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, βαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης».

050812 F 2295B 147

Σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο

Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της Υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να γίνεται μέσω καλή τη πίστει διαλόγου, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Στην επιστολή του ο Μπορέλ τονίζει ότι είναι βαθιά πεποίθηση του ότι ο μοναδικός δρόμος για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελεί η σταθερή προσήλωση στις διεθνείς συμφωνίες και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙαπωνία: Εννέα εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν εντολή εκκένωσης
Επόμενο άρθροΣεισμός στο Μεξικό: Για τσουνάμι «μικρής έντασης» καθησυχάζει η κυβέρνηση