Αρχική Special Topics Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα- 15Αύγουστος με βροχές

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα- 15Αύγουστος με βροχές

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Βροχή - Καιρός
Διαφήμιση

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες στη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr τις επόμενες μέρες μέχρι και το 3ημερο του 15Αύγουστου ο καιρός θα είναι βροχερός.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Πέμπτη 11/8 έως και τη Δευτέρα 15/8 τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, σύμφωνα με το meteo, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες, αφού φαινόμενα συνοδευόμενα πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) αναμένονται και στις θαλάσσιες περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και του Κεντρικού Ιονίου.

Πού θα σημειωθούν βροχές

Κατά την πρώτη ημέρα της καιρικής αστάθειας, που θα είναι η σημερινή, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές σε Μακεδονία και Ανατολική Θεσσαλία, που θα ενταθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ θα σημειωθούν επίσης τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες απόψε θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου και πιθανώς του Βορείου Αιγαίου.

Τέλος, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

H ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Για βροχές και καταιγίδες προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου αύριο Πέμπτη σε μια σειρά περιοχές. Ο έμπειρος προγνώστης καιρού σημειώνει ότι αυτό θα συμβεί κυρίως από αργά το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

«Περιοχές με την μεγαλύτερη πιθανότητα από ένα πέρασμα μπόρας ή καταιγίδας ακόμα και ισχυρής, την Πέμπτη 11/8 (κυρίως από αργά το μεσημέρι μέχρι το βράδυ)!!

καιρος αρναουτογλου

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ!

Όσο πιο κοντά στις κιτρινοπορτακαλί αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα αυτές να εκδηλωθούν αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες από δυνατό άνεμο ή και από χαλάζι!

Για την εξέλιξη από πλευράς φαινομένων μέχρι και τον 15Αύγουστο, θα ανεβάσω νέους χάρτες την Πέμπτη 11/8 στη σελίδα μου εδώ όπου η αληθινή μετεο-ενημέρωση δεν σταματά ποτέ.

Για να μη χάνετε τον…καιρό σας».

Διαφήμιση