Αρχική Περιβάλλον Ζωντανεύει ο αρχαίος ελαιώνας του Αιγάλεω με φύτευση 100 ελαιόδεντρων

Ζωντανεύει ο αρχαίος ελαιώνας του Αιγάλεω με φύτευση 100 ελαιόδεντρων

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ελαιωνας Αιγάλεω 2
Διαφήμιση

 Ένας νέος ελαιώνας δημιουργήθηκε στο Αιγάλεω στη θέση του αρχαίου κατόπιν δωρεάς και συνεργασίας με το Κέντρο Ενεργειακή Πολιτικής του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Φύτευσης Δέντρων του ΟΗΕ.

Η διαδικασία αυτή διεξήχθη από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου χάρη στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Σταύρος Τασιόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε τη συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής.

289367620 5666034603427140 8186788405964181036 n 750x375

“Η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αιγάλεω αποτελεί προτεραιότητα για εμένα προσωπικά, ως επιστήμονα και ως κάτοικο της περιοχής γιατί η καθημερινότητα των πολιτών στη Δυτική Αθήνα χρειάζεται συνολικά βελτίωση και το περιβάλλον είναι καθοριστικός παράγοντας. 

Χαίρομαι που με τη συνεργασία του Δημάρχου κ. Γκίκα, των υπηρεσιών του Δήμου και του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μπορέσαμε να δημιουργήσουμε από την αρχή σε σημείο του ιστορικού αρχαίου ελαιώνα, ένα νέο έργο που θα μείνει στην πόλη μας το Αιγάλεω” δήλωσε ο κ. Τασιόπουλος.

Στολίδι στην είσοδο της πόλης τα 100 νέα ελαιόδεντρα

Ο Δήμος Αιγάλεω από το Φεβρουάριο του 2022 συνεργάζεται με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετέχει στην Διεθνή Πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την Φύτευση Δέντρων στο πλαίσιο του Στόχου για την Καθαρή Ενέργεια και το Περιβάλλον.

ελαιωνας Αιγαλεω

Αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχής είναι η φύτευση 100 δέντρων ελιάς στην είσοδο της πόλης από την οδό Θηβών μέσω της δωρεάς της εταιρίας Hellenic Plants υπό το συντονισμό του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής.
Μέσω της συνεργασίας αυτής ο Δήμος μας αναλαμβάνει τη δημιουργία και τη συντήρηση αυτού του ελαιώνα καθώς και την προώθηση των περιβαλλοντικών αξιών στην περιοχή και προς τους νέους.
Για το Δήμο Αιγάλεω η δράση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία καθότι η φύτευση των δέντρων ελιάς έγινε σε σημείο που αποτελεί την ιστορική περιοχή του αρχαίου Ελαιώνα στα δυτικά του ποταμού Κηφισού.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας τόνισε: «Η βελτίωση του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητά μας και για αυτό πλέον συμμετέχουμε στην διεθνή πρωτοβουλία του ΟΗΕ, δημιουργώντας ξανά ένα μέρος του αρχαίου ιστορικού ελαιώνα που βρίσκεται στο Αιγάλεω.

ελαιωνας Αιγάλεω 1

Οι υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου μας επιμελήθηκαν τη φύτευση και αναλαμβάνουν τη συντήρηση του έργου, που αποτελεί τη συνέχεια του αρχαίου παραδοσιακού ελαιώνα της περιοχής.
Τέλος αξίζει συγχαρητήρια η δράση του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής του ΕΚΠΑ και του καθηγητή κ. Μαυράκη για τον όλο συντονισμό αυτού του έργου στην Ελλάδα και προχωράμε σε περαιτέρω συνεργασία».

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μανδραφλής ανέφερε:
«Ως Διοίκηση μαζί με τις υπηρεσίες δημιουργούμε με αφορμή αυτή τη δωρεά, ένα νέο χώρο πρασίνου στην είσοδο του Αιγάλεω ώστε να βοηθήσουμε στη βελτίωση του περιβάλλοντος. Ο νέος αυτός ελαιώνας αξίζει την προσοχή μας ώστε να εξελιχθεί προς όφελος όλων των κατοίκων».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτις 12 Ιουλίου το σύμπαν θα αποκαλύψει τα μυστικά του
Επόμενο άρθροΑ. Γκερέκου: Εναλλακτικός προορισμός ο Δήμος Φυλής