Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Α. Γκερέκου: Εναλλακτικός προορισμός ο Δήμος Φυλής

Α. Γκερέκου: Εναλλακτικός προορισμός ο Δήμος Φυλής

Σύνταξη: ecozen.gr

0
αντζελα γκερεκου δημος Φυλής
Διαφήμιση

Η μετεξέλιξη του Δήμου Φυλής σε νέο, αειφόρο και εναλλακτικό προορισμό με έμφαση τον πεζοπορικό, αναρριχητικό, ιστορικό-πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό ήταν ο στόχος της συνάντησης της Πρόεδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, με τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Η κυρία Γκερέκου αναφέρθηκε στις κρυμμένες ομορφιές του Δήμου Φυλής , όπως το μοναδικό του οικοσύστημα, τη βιοποικιλότητα και τον δασικό πλούτο της Δυτικής Πάρνηθας.

Πάρνηθα

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΕΟΤ «μπορούν να αναδείξουν την περιοχή ως έναν σημαντικό εναλλακτικό προορισμό της Αττικής για διάφορα είδη τουρισμού, όπως αθλητικό, θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό. Ο ΕΟΤ θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, την οποία θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στον τόπο και να αλλάξει το brand name της περιοχής».

Προβολή εναλλακτικών προορισμών του Δήμου

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν: 

  • η περαιτέρω προβολή των σημαντικών μοναστηριών
  • των πεζοπορικών μονοπατιών ή αναρριχητικών διαδρομών που υπάρχουν στην Πάρνηθα
  • η δημιουργία νέων δραστηριοτήτων
  • η μέγιστη αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων δράσεων και φεστιβάλ
  • οι βιοκλιματικά έξυπνες παρεμβάσεις στον ελεύθερο χώρο με τη δημιουργία οικοπάρκων και με έμφαση στην καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη.

αντζελα γκερεκου δημος Φυλής

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων για την αποτελεσματικότερη τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη και προβολή της περιοχής του Δήμου Φυλής συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής, Γιώργος Αβράμης, η Αντιδήμαρχος Φυλής, Ελένη Λιάκου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Φυλής «Πάρνηθα», Γιώργος Μαυροειδής.

 Η Πρόεδρος του ΕΟΤ παρακολούθησε, επίσης, σύντομο βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Φυλής και παρέλαβε μια περιεκτική πρόταση για την ανάδειξη του σε τουριστικό προορισμό της Αττικής. 

 

 

 

 

Διαφήμιση