Αρχική Καταστροφές Κανένα ενεργό μέτωπο στα Μέγαρα

Κανένα ενεργό μέτωπο στα Μέγαρα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Κάποιες πολύ μικρές εστίες αναζωπυρώσεων αντιμετωπίστηκαν άμεσα χθες το βράδυ και αποτελεσματικά από τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που παρέμειναν όλη το βράδυ σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, σε εφαρμογή παραμένει το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

18:10: Αυτή την ώρα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό

18: 08: Έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  στις 18:30

17:45 : Εντολή εκκένωσης με μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα

Σε πύρινη λαίλαπα εξελίσσεται η πυρκαγιά στα Μέγαρα καθώς η φωτιά πέρασε τον κεντρικό δρόμο και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ζημιές και σε σπίτια. 

«Έχουμε αναφορές για ζημιές στα σπίτια στον οικισμό Ζάχουλη» ανέφερε στο ΣΚΑΙο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ενώ υπογράμμισε πως η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη καθώς ο ανεμος δυσχαιρένει την κατάσβεση. Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η περιοχη είναι παρθένο δάσος.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων που ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:41. Ο οικισμός Ζάχουλη, εκκενώθηκε κατόπιν μηνύματος που εστάλη από την Πυροσβεστική καλώντας τους  κατοίκους να εκκενώσουν προς το Αλεποχώρι.

Το μήκος του πύρινου μετώπου είναι 1 χλμ σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι άνεμοι πνέουν 4 με 7 μποφόρ και αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Ρίψεις νερού από αέρος ρίχνουν 2 ελικόπτερα 2 αεροσκάφη.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας προχώρησε η αστυνομία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε λίγο νωρίτερα στα Μέγαρα, στην περιοχή Bένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμο οδό προς Άνω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς τον οικισμό Πευκενέα.

μεγαρα φωτια

Φωτογραφίες από το σύστημα παρακολούθησης της Περιφέρειας Αττικής

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, δημοσιοποίησε φωτογραφίες από την πυρκαγιά, που κατέγραψε το σύστημα παρακολούθησης και οι κάμερες που εγκατέστησε η Περιφέρεια Αττικής στα δάση.

«Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Βένιζα, κοντά στη θέση Κορώνα. Έχουμε κινητοποιηθεί, ως Περιφέρεια Αττικής και συνδράμουμε στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αντιμετωπίζει το συμβάν και με εναέρια μέσα. Οι εικόνες είναι από το σύστημα παρακολούθησης και τις κάμερες που ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε εγκαταστήσει στα δάση» , έγραψε στην ανάρτησή του.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά καίει παρθένο δάσος και πως πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει πόσα χιλιόμετρα είναι.  Ακόμη, τόνισε ότι έχουν γίνει κάποιες αναφορές για ζημιές σε σπίτια και πως η ένταση των ανέμων αυξάνεται συνεχώς, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Διαφήμιση