Αρχική Καταστροφές Ηλεία: Φωτιά στη Λυνίσταινα – Τρίτο περιστατικό στην περιοχή

Ηλεία: Φωτιά στη Λυνίσταινα – Τρίτο περιστατικό στην περιοχή

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
Φωτογραφία αρχείου (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Λυνίσταινα, του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στην Ηλεία, από άγνωστη μέχρι τώρα αίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Ηλεία, ωστόσο στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί προς το παρόν κάποια κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά και στην Κορινθία

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε γεωργική έκταση στην περιοχή Ελληνοχώρι Κορινθίας.

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 51 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Διαβάστε επίσης: Στις φλόγες το Δίστομο Βοιωτίας και το Αιγάλεω

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα, Κυριακή 31/07

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), προβλέπεται για αύριο, Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) για τις εξής περιοχές:

  • Αττική και νότια Εύβοια
  • Πολλές περιοχές σε Δυτική Ελλάδα & Ήπειρο
  • Περιοχές στην Πελοπόννησο
  • Σε Ιόνιο & Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία & Χίο
  • Ηράκλειο & Λασίθι

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαφήμιση