Αρχική Καταστροφές Φωτιές σε Αττική και Ρέθυμνο: Προληπτική εκκένωση οικισμών -χωριών

Φωτιές σε Αττική και Ρέθυμνο: Προληπτική εκκένωση οικισμών -χωριών

Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Μήνυμα εκκένωσης οικισμού στη Φέρυζα

0
Φωτιά στο Ρέθυμνο
Φωτιά στο Ρέθυμνο
Διαφήμιση

Δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για την πυροσβεστική και τη χώρα με τον ισχυρό άνεμο 7-8 μποφόρ να ενισχύει τις πυρκαγιές που είτε μπαίνουν από ανόητους κατά λάθος είτε  ενθαρρύνει τους επίδοξους εμπρηστές να θέτουν τη χώρα σε κίνδυνο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11 το πρωί στην Φέρυζα Σαρωνικού η οποία καίει χαμηλή χορτολιβαδική βλάστηση χωρίς μέχρι τώρα ζημιές. 

Αρχικά εκδηλώθηκε σε δυο εστίες Φέρυζα και Κουβαρά. Στη δεύτερη εστία, τέθηκε σχεδόν άμεσα υπό έλεγχο.

Προληπτικά το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Φέρυζα Σαρωνικού να εκκενώσουν την αραιοκατοικημένη περιοχή  και η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει την κατάσταση να βαίνει προς έλεγχο.

Για την κατάσβεσή της βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη καθώς και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστοδίκου, στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα και στην επαρχιακή οδό Κερατέας – Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το Μαντρί».

Διπλό μέτωπο  στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική και γεωργική έκταση, στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου στα νότια του Ρεθύμνου της Κρήτης. Εκκενώθηκε το χωριό Oρνές προς την οποία κατευθύνεται η φωτιά από τους ισχυρούς ανέμους που  πνέουν στην περιοχή. Αργά το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην περιοχή του Κόρακα στο Ροδάκινο του Αγίου Βασιλείου.

Για την κατάσβεσή της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

‘Oπως δήλωσε ο Δήμαρχος στο ekriti.gr οι φλόγες έφτασαν 80 μέτρα έξω από τον οικισμό ωστόσο η περιοχή είχε εκκενωθεί ήδη.Πρόκειται για περίπου 25 κατοίκους που αναγκάστηκαν να φύγουν από το χωριό και να πάνε σε άλλα μέρη. «Η κατάσταση είναι για λύπηση», σημείωσε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε: «έχουν καεί ελαιώνες».

Διαφήμιση