Αρχική Καταστροφές Ενδείξεις εμπρησμού στην Ηλεία – Σύλληψη υπόπτου στο Αλιβέρι

Ενδείξεις εμπρησμού στην Ηλεία – Σύλληψη υπόπτου στο Αλιβέρι

0
ΗΛΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ (ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI)
Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στα Κρέστενα στην Ηλεία, εκκενώνεται o οικισμός Σκυλλουντία, Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 (ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμούς στην περιοχή του Αλιβερίου προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι Αρχές, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Πρόκειται για άτομο που πριν λίγες μέρες είχε συλληφθεί από την αστυνομία πάλι για εμπρησμό στάλθηκε σε ψυχιατρική κλινική και με εντολή εισαγγελέα σε δέκα μέρες αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί του Αλιβερίου τον είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση και τον εντόπισαν να αγοράζει γκαζάκια από κατάστημα της περιοχής. Ενώ, σήμερα φέρεται να κινούνταν με μηχανάκι και να έβαζε φωτιές στην άκρη του δρόμου.

Τέσσερα τα πύρινα μέτωπα στο Αλιβέρι

Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν συνολικά σήμερα το πρωί στο δήμο Κύμης Αλιβερίου, οι οποίες κατασβήστηκαν πριν λάβουν μεγάλη έκταση, χάρη στην άμεση επέμβαση πυροσβεστών, εθελοντών και εργαζόμενων του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Η πρώτη στο χωριό Βέλος, η δεύτερη στο χωριό Άγιος Λουκάς, η τρίτη στη χωματερή της Κύμης και η τελευταία στο χωριό Όριό της δημοτικής ενότητας Αυλώνος. Ευτυχώς, όμως τέθηκαν πολύ γρήγορα υπό έλεγχο.

Ενδείξεις εμπρησμού και στην Ηλεία – Συνελήφθη ένας ύποπτος

Για ενδείξεις εμπρησμού στην περιοχή της Ηλείας, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», σήμερα στα Κρέστενα, όπου νωρίτερα ενημερώθηκε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «έχει ήδη πραγματοποιηθεί η σύλληψη ενός πολίτη για εμπρησμό» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί τον τελευταίο καιρό στην Ηλεία, λέγοντας:

«Τις τελευταίες 20 ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έχουν ξεκινήσει 15 φωτιές. Δεν υπάρχει κανένας που να πιστέψει ότι αυτό γίνεται τυχαία. Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί, ότι υπάρχουν σχέδια και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους. Υπάρχει ήδη μια σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό και ο οποίος θα απολογηθεί στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές σε Δαδιά, Κρέστενα και Λέσβο – Όλες οι εξελίξεις

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «είναι πρόκληση για την τοπική κοινωνία, τον Δήμο, την Περιφέρεια και ιδίως για τις αστυνομικές και πυροσβεστικές Αρχές να βρουν τους ενόχους αυτών των εμπρησμών και να τους παραδώσουν στη Δικαιοσύνη».

ΗΛΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ (ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI)
Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στα Κρέστενα στην Ηλεία, εκκενώνεται o οικισμός Σκυλλουντία, Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 (ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ως προς την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο «για σκληρή μάχη των 180 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των 120 στελεχών της Ελληνικής αστυνομίας, αλλά και των Γερμανών πυροσβεστών που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

«Χάρη στην αποτελεσματική προσπάθεια όλων δεν έχει χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, ούτε κατοικίες» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και προσέθεσε: «Δίνεται μια πολύ σκληρή μάχη για να αντιμετωπιστεί και αυτή η πυρκαγιά. Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τους 180 άνδρες της ΠΥ και τα 120 στελέχη της ΕΛΑΣ, οι οποίοι σε στενή συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με την τοπική αυτοδιοίκηση, αγωνίζονται για να σταματήσουν τις φλόγες, να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων».

Ηλεία: «Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτή την στιγμή»

«Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην Ηλεία» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος.

«Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, μεταφέροντας την ενημέρωση που έχει από την πυροσβεστική.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτήν την στιγμή», επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι «σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στις περιοχές Σκιλλουντία και Γρύλος επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και μηχανήματα έργου της περιφέρειας, ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων».

ΗΛΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ - Ηλεία (ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI)
Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στα Κρέστενα στην Ηλεία, εκκενώνεται o οικισμός Σκυλλουντία, Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 (ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παράλληλα, όπως είπε, «οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν είναι ισχυροί και όπως έχω ενημερωθεί, πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση περίπου στα τέσσερα μποφόρ».

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από περίπου 160 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 60 οχήματα, καθώς και οκτώ αεροπλάνα και ελικόπτερα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειώνονται.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο

Ελέγχθηκε η δασική πυρκαγιά στη νότια Λέσβο, στα μεγάλα μέτωπα πάνω από τη Βρίσα στα δυτικά και στο χωριό Σταυρός στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου , Ανδρέα Αξή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά καίει μόνο στην περιοχή Ρογκάδα όπου και ξέσπασε η φωτιά στις 10 το πρωί του περασμένου Σαββάτου και όπου επιχειρούν εναέρια μέσα. Όπως ανέφερε ο κ. Αξής «ευχή όλων είναι οι αναμενόμενοι το απόγευμα άνεμοι να μην προκαλέσουν αναζωπυρώσεις».

Νέα φωτιά στο Ρέθυμνο

Άλλη μια πρόκληση έχει να διαχειριστεί η Πυροσβεστική, καθώς φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Διαφήμιση