Αρχική Special Topics Έγινε το πρώτο βήμα για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Έγινε το πρώτο βήμα για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
νεο ογκολογικο νοσοκομειο Θεσσαλονίκης
Διαφήμιση

«Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός”, ανακοίνωσε χθες ο Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης. 

Η παραχώρηση τμήματος του πρώην Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ», στο Υπουργείο Υγείας έγινε χθες παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Χαρδαλιά , του Σταύρου Καλαφάτη και του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου.

νεο ογκολογικο νοσοκομειο Θεσσαλονίκης

Στο τμήμα αυτό θα γίνει το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο που σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιά « Η νέα Αντικαρκινική Μονάδα με την ένταξή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα αποτελέσει μια σύγχρονη, πρωτοποριακή και καινοτόμα δομή, σχεδιασμένη να λειτουργεί με βάση όλα τα διεθνή πρότυπα υγείας, ενώ θα εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς με νεοπλασματικές νόσους και κακοήθεις αιματοπάθειες, εξυπηρετώντας πρακτικά όχι μόνο τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αλλά ασθενείς από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα».

Μετά τη σύσκεψη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε: 

«Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός. Μετά από επίμονες αναζητήσεις κατάλληλου χώρου, βρέθηκε η πιο πρόσφορη λύση. Ευχαριστώ, εκτός των άλλων, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), για την προσφορά του. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το νέο νοσηλευτικό ίδρυμα στο πρώην Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ». Το γερασμένο Θεαγένειο, που τόσα πρόσφερε στη Δημόσια Υγεία, θα αντικατασταθεί από ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνο. Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει πραγματικότητα». 

νεο ογκολογικο νοσοκομειο Θεσσαλονίκης

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε έκταση εντός του πρώην Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ», έναντι του Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» και του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, φιλοδοξώντας αυτή η ενέργειά μας να αποτελέσει σύντομα, το εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός πρότυπου πάρκου υγείας, για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. 

Το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, αποτέλεσε δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο 2021, και θα γίνει πλέον πραγματικότητα. Η έκταση του πρώην Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ», στον Δήμο Παύλου Μελά, στη δυτική Θεσσαλονίκη, εξυπηρετεί ιδανικά τη βέλτιστη χωροθέτησή του, καθόσον η περιοχή προσφέρει εύκολη πρόσβαση, δίκτυα και άλλες αναγκαίες αστικές υποδομές, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει επαρκέστατο χώρο στάθμευσης οχημάτων, όλων των εργαζομένων και των επισκεπτών του». 

καλαφατης χαρδαλιας

Για την τελική χωροθέτησή του, συνεργάσθηκαν στενά επί σειρά μηνών, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, Εθνικής Άμυνας, Υγείας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Υποδομών & Μεταφορών και φυσικά το Ταμείο Εθνικής Άμυνας ως ιδιοκτήτης της σχετικής έκτασης «προτάσσοντας την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη και φυσικά τη δέσμευση ολόκληρης της Κυβέρνησης να κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες μας» σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, κ.κ. Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτριος Κούβελας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Σάββας Αναστασιάδης και Λεωνίδας Στολτίδης, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης κ. Δημήτριος Τσαλικάκης, η Διοικήτρια του «Θεαγενείου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου κ. Λιάνα Κουρτέλη-Ξουρή, καθώς και ο τέως Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Στρατής Πλωμαρίτης.

 

Διαφήμιση