Αρχική Special Topics Scorpions: Οι νέοι στίχοι του Wind of Change χωρίς… Ρωσία (βίντεο)

Scorpions: Οι νέοι στίχοι του Wind of Change χωρίς… Ρωσία (βίντεο)

Σύνταξη: ecozen.gr

0
empr.media gruppa scorpions izmenila slova pesni wind of change v podderzhku ukrainy ea052c3 760x404 1
Διαφήμιση

Σε … αντίποινα κατά της Ρωσίας προχωρά και ο κόσμος της μουσικής όπως δείχνει η κίνηση του δημοφιλούς γερμανικού συγκροτήματος Scorpions να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού τους Wind of Change.

Το να τραγουδήσουμε το Wind of Change όπως το τραγουδούσαμε πάντα, δεν είναι κάτι που θα μπορούσα να φανταστώ πια, δήλωσε ο Klaus Meine ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, στην Die Zeit. “Απλά δεν είναι σωστό να ρομαντικοποιούμε τη Ρωσία με στίχους όπως: “Ακολουθώ τη Μόσχα / Κάτω στο πάρκο Γκόρκι . . Αφήστε τη μπαλαλάικα σας να τραγουδήσει. ( I follow the Moskva / Down to Gorky Park … Let your balalaika sing).

Ανταυτού, είπε, το συγκρότημά του αποφάσισε να αλλάξει τους στίχους του πιο διάσημου τραγουδιού τους κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η οποία ξεκίνησε στο Λας Βέγκας στις 26 Μαρτίου, ένα μήνα μετά την έναρξη της εισβολής.

empr.media gruppa scorpions izmenila slova pesni wind of change v podderzhku ukrainy ea052c3 760x404 1

Οι αναθεωρημένοι στίχοι, που προβάλλονται σε μια οθόνη πίσω από το συγκρότημα, λένε: “Τώρα ακούστε την καρδιά μου / Λέει Ουκρανία / Περιμένοντας τον άνεμο να αλλάξει“. (“Now listen to my heart / It says Ukrainia / Waiting for the wind to change“).

Ο τραγουδιστής των Scorpions αποκάλυψε ότι άλλαξε τους στίχους του Wind of Change επειδή δεν ήθελε πλέον ναρομαντικοποιεί τη Ρωσίαμε την κορυφαία μπαλάντα της περεστρόικα, μετά τον επιθετικό πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

Από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου

Παρόλο που το τραγούδι κυκλοφόρησε πάνω από ένα χρόνο μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τον Δεκέμβριο του 1990, έχει μείνει ευρέως στην ιστορία ως το soundtrack της εποχής των οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών στην πρώην Σοβιετική Ένωση που προανήγγειλε το τέλος του ψυχρού πολέμου.

Οι Scorpions ερμήνευσαν το Wind of Change στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στη 10η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου το 1999, και ψηφίστηκε ως το τραγούδι του 20ου αιώνα από τους τηλεθεατές του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ZDF το 2005.

Ο Meine, ο οποίος έγραψε τη μουσική και τους στίχους για την  μπαλάντα, δήλωσε ότι συνέθεσε τους στίχους στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 1989, αφού οι Scorpions είχαν εμφανιστεί στο φεστιβάλ Moscow Music Peace στα μέσα Αυγούστου.

scorpions

Δεν έχω μιλήσει με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ εδώ και αρκετό καιρό, δήλωσε η Meine στην εφημερίδα Die Zeit. “Αλλά η συμπεριφορά του είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοηθείΟ σοσιαλδημοκράτης πολιτικός διατήρησε τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Rosneft κατά τους πρώτους τρεις μήνες του πολέμου, προτού η ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοινώσει την αποχώρησή του στις 20 Μαΐου.

Εάν τώρα παραιτηθεί από τη θέση αυτή στο εποπτικό συμβούλιο, τότε αυτό είναι ένα πραγματικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση μετά από πολύ καιρό, δήλωσε ο Meine.

 

Διαφήμιση