Αρχική Καταστροφές Πυροσβεστική: Σε 24ώρες εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές

Πυροσβεστική: Σε 24ώρες εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΒΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Μέσα σε 24 ώρες η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 54 δασικές πυρκαγιές, αριθμός που σοκάρει καθώς οι προσπάθειες των πυροσβεστών ξεπερνούν πλέον τα ανθρώπινα δεδομένα των δυνάμεών τους. Οι πυρκαγιές αυτές έρχονται να προστεθούν στις 157 συνολικά δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε τρεις μέρες, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα ήταν η μόνη από αυτές που προξένησε υλικές ζημιές, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην άμεση παρέμβαση στην Αρτέμιδα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, η οποία απέτρεψε τις καταστροφές.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΒΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
«Τις τελευταίες τρεις ημέρες το πυροσβεστικό σώμα με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισε 157 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 54 το τελευταίο 24ωρο. Το Σάββατο το μεσημέρι σε μια δύσκολη πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, με σημείο έναρξης ακριβώς στα όρια των τελευταίων κατοικιών με τη δασική έκταση, προκλήθηκαν υλικές ζημιές», είπε αρχικά.

«Σήμερα στις 12:22 είχαμε μια νέα παρόμοια πυρκαγιά, επίσης στα όρια αστικού ιστού και δασικής έκτασης, στην περιοχή της Αρτέμιδας όπου επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων, η πυρκαγιά αυτή τέθηκε υπό έλεγχο σε χρονικό διάστημα μιας ώρας χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές», πρόσθεσε.

Σε επιφυλακή για φωτιές από κεραυνούς

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, σημείωσε ακόμα πως η πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή καθώς καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα, η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
«Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα. Οι πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές που πήραν διαστάσεις όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου που εκδηλώθηκε στις 15:17 και σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε. Επιχειρούν σε αυτή 38 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο με τη συνδρομή υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού, όσο προχωράμε οι πυρκαγιές θα γίνουν περισσότερες. Θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη, γιατί η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική», τόνισε κλείνοντας ο κ. Αρτοποιός

 

Διαφήμιση