Αρχική Special Topics Απειλεί με «Satan-2» η Ρωσία μετά το μπλόκο στον Λαβρόφ

Απειλεί με «Satan-2» η Ρωσία μετά το μπλόκο στον Λαβρόφ

Σύνταξη: ecozen.gr

0
satan
Διαφήμιση

Η Ρωσία μέσω του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos», Nτμίτρι Ρογκόζιν, απείλησε Μαυροβούνιο, Βουλγαρία αλλά και Βόρεια Μακεδονία με τον διηπειρωτικό πύραυλο «Satan-2». Αιτία ήταν το γεγονός πως οι τρεις χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στο αεροσκάφος του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, γεγονός που εξόργισε το Κρεμλίνο, αναγκάζοντάς τον να ακυρώσει την επίσκεψή του στη Σερβία.

Σε μήνυμά του στο Twitter, o Ρογκόζιν έγραψε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat» (βαλλιστικό πύραυλο); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία. Το ίδιο ισχύει και για τους Σουηδούς που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο διευθυντής της «Roscosmos».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ έκανε λόγο για «αδιανόητη» κίνηση των τριών βαλκανικών χωρών, χαρακτηρίζοντάς το παράλληλα «σκανδαλώδες και πρωτοφανές», μέτρο.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι θα προσκαλέσει τον Σέρβο ομόλογό του στη Μόσχα, τονίζοντας παράλληλα ότι «το βασικό ζήτημα είναι κανείς να μην μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις μας με την Σερβία».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν εξέφρασε την λύπη του για την «παρεμπόδιση» της επίσκεψης Λαβρόφ, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο και δοκιμασμένο φίλο της Σερβίας».

lavrov
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

Θεωρώντας ότι εκείνοι που εμπόδισαν την επίσκεψη του Λαβρόφ «δεν θέλουν ειρήνη» και «ονειρεύονται να νικήσουν την Ρωσία», είπε ότι «η Σερβία είναι υπερήφανη που δεν συμμετέχει στην αντιρωσική υστερία» και ότι «οι χώρες που συμμετέχουν μπορούν να ντρέπονται».

Ο Satan-2 μπορεί να “χτυπήσει” σε πολλά σημεία ταυτόχρονα

Ο ICBM Sarmat (Satan-2) έχει μήκος περίπου 116 πόδια, ζυγίζει 220 τόνους και μπορεί να φέρει 15 ελαφρές πυρηνικές κεφαλές ταυτόχρονα, διατεταγμένες ως πολλαπλά οχήματα επανεισόδου με ανεξάρτητη στόχευση (Multiple Independently Targetable Re-Entry Vehicles – MIRVs), που σημαίνει ότι ένας μόνο πύραυλος μπορεί να πλήξει μια σειρά στόχων ταυτόχρονα.

 

 

Διαφήμιση