Αρχική Special Topics Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Κακοκαιρία - Καταιγίδα - Καιρός - επιδείνωση
Διαφήμιση

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ σήμερα.  Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, προβλέπεται από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μάλιστα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί για ενδεχόμενο πυρκαγιάς από κεραυνούς καθώς αυτή η κεραυνική δραστηριότητα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν πυρκαγιές όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου που εκδηλώθηκε στις 15:17 το μεσημέρι της Δευτέρας. Αυτή θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές πρώτα στη κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι και μέχρι και τις βραδινές ώρες , ενώ κατά τόπους θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, η κεντρική και ανατολική Στερεά , η κεντρική και η ανατολική Πελοπόννησος.

Ειδικότερα για την Αττική, καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται σήμερα ενώ για την Τρίτη και την Τετάρτη η πιθανότητα φαινομένων είναι μικρή.

Το δεύτερο σύστημα που βρίσκεται στη Βορειοδυτική Ευρώπη θα αρχίζει να μας επηρεάζει την Πέμπτη και την Παρασκευή και θα μεταφέρει και αυτό ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην περιοχή μας.

Κακοκαιρία - Καταιγίδα - Καιρός

Την Τρίτη τα ισχυρά φαινόμενα θα είναι λιγότερα και  μικρότερης διάρκειας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν πριν από το μεσημέρι στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία,  τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και κεντρική  Πελοπόννησο. Τις βραδινές ώρες προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων.

Την Τετάρτη οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά.

Ο άστατος καιρός με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες θα συνεχιστεί την Πέμπτη κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο  και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια. Η έντονη αστάθεια θα σταματήσει το Σαββατοκύριακο καθώς το χαμηλό θα κινηθεί ανατολικότερα.

Διαφήμιση