Αρχική COVID-19 Παράταση ενός έτους για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID

Παράταση ενός έτους για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID

Σύνταξη: ecozen.gr

0
pistopoitiko covid
Διαφήμιση

Την επέκταση του κανονισμού για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για την COVID αποφάσισαν χθες τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά ένα έτος, έως την 30η Ιουνίου 2023.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι η διασφάλιση των ταξιδιωτών της ΕΕ καθώς και όσων είναι συνδεδεμένοι στο σύστημα και προέρχονται από τρίτες χώρες να μπορούν να χρησιμοποιούν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID.

Αυτό θα ισχύει για τα ταξίδια εντός της ΕΕ σε κράτη μέλη όπου απαιτείται τέτοιου είδους ταξιδιωτικό πιστοποιητικό. Σημειώνεται ότι πολλές χώρες έχουν πάψει να ζητούν αυτό το πιστοποιητικό για την είσοδο των ταξιδιωτών σε αυτές.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός ενδέχεται να καταργηθεί νωρίτερα εάν το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση.

Εκτός από την παράταση, συμφωνήθηκαν επίσης τα εξής:

— η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποχρεούται να υποβάλει λεπτομερή έκθεση έως την 31η Δεκεμβρίου 2022. Η έκθεση θα μπορούσε να συνοδεύεται από νομοθετικές προτάσεις που θα επιτρέψουν νέα αξιολόγηση της ανάγκης διατήρησης ή κατάργησης του πιστοποιητικού, ανάλογα με τις εξελίξεις.

— τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να αντικατοπτρίζουν όλες τις χορηγηθείσες δόσεις, ανεξάρτητα από το κράτος μέλος όπου έγινε ο εμβολιασμός.

— θα υπάρχει δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού ανάρρωσης μετά από εξέταση αντιγόνων.

— θα επεκταθεί το εύρος των εγκεκριμένων τεστ αντιγόνων που χρησιμοποιούνται, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για τα πιστοποιητικά.

— θα μπορούν να εκδίδονται πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι ερωτικές σχέσεις στην εποχή του Ομήρου
Επόμενο άρθροΤσουνάμι στα άστρα και γενετικό υλικό κατέγραψε η αποστολή Gaia