Αρχική Special Topics Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τον βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου (video)

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τον βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου (video)

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Russia's attack on Ukraine continues, in Kremenchuk
Press service of the State Emergency Service of Ukraine
Διαφήμιση

Εικόνες απόλυτης φρίκης εκτυλίσσονται στο Κρεμεντσούκ μετά την πυραυλική επίθεση μέρα μεσημέρι την Δευτέρα 27 Ιουνίου σε εμπορικό κέντρο όπου βρίσκονται σύμφωνα με τον  επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Πολτάβα, Dmytro Lunin τουλάχιστον 1.000 άτομα.

Την ίδια στιγμή από το επιδεινώνονται η διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας, μετά την απόφαση των ρωσικών αρχών αν απελάσουν τους 8 από τους 35 Έλληνες διπλωματικούς της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Μόσχα.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 νεκρούς και 40 τραυματίες ενώ αναμένεται ο αριθμός των νεκρών να ανέβει. Βίντεο και φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Η πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή από τότε που ο πύραυλος χτύπησε γύρω στις 15:50 τοπική ώρα. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών θα συνεχίσει να αυξάνεται, με τον Λούνιν να χαρακτηρίζει την επίθεσηέγκλημα πολέμου.

Η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας, μοιράστηκε φωτογραφίες των πυροσβεστών που αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά.

εμπορικο κεντρο ουκρανια

Ένα άλλο, βίντεο τραβήχτηκε από κάποιον που βγήκε από τα γεμάτα καπνό χαλάσματα και βγήκε σε έναν κοντινό δρόμο.

Η ανατολική πλευρά του εμπορικού κέντρου Amstor έχει ισοπεδωθεί έπειτα από βομβαρδισμό. Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα (81 μίλια) από τις ρωσικές περιοχές ελέγχου.

Δεδομένου του περιορισμένου βεληνεκούς των μη κατευθυνόμενων όπλων όπως το πυροβολικό, είναι πιθανό το εμπορικό κέντρο να χτυπήθηκε από κατευθυνόμενο όπλο όπως πύραυλος.

Αυτά συνήθως προγραμματίζονται εκ των προτέρων με τη θέση του στόχου τους πριν από την εκτόξευση και είναι πολύ πιο ακριβή σε μεγάλη απόσταση.

220626155303 ukraine apartment missile strike rescue exlarge 169

Καταδίκασε την επίθεση ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τησκληρότητα και τη βαρβαρότητατου προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία, η οποία άφησε τουλάχιστον 10 νεκρούς και 40 τραυματίες.

Λέει ότι η επίθεση, την ημέρα που ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στη σύνοδο κορυφής της G7, θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα των συμμάχων να αντισταθούν στον Πούτιν.

Αυτή η φρικτή επίθεση έδειξε για άλλη μια φορά τα βάθη της σκληρότητας και της βαρβαρότητας στα οποία ο Ρώσος ηγέτης θα πέσει.

εμπορικο κεντρο ουκρανια1

 

Για άλλη μια φορά οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των αθώων θυμάτων στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η συμπεριφορά του δεν θα κάνει τίποτα άλλο από το να ενισχύσει την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας και κάθε άλλης χώρας της G7 να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί, λέει ο Τζόνσον.

ΟΗΕ: Οι πολίτες δεν πρέπει να στοχοποιούνται

Τα Ηνωμένα Έθνη μίλησαν για την πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Stephane Dujarric.

Οποιοδήποτε είδος πολιτικής υποδομής, που περιλαμβάνει προφανώς εμπορικά κέντρα, και οι πολίτες δεν πρέπει ποτέ να στοχοποιούνται, είπε.

 

Διαφήμιση