Αρχική Περιβάλλον «Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συναντά το LIFE»

«Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συναντά το LIFE»

Σύνταξη: ecozen.gr

0
εκτενές αγροτικό τοπίο 41786380
Διαφήμιση

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ τιμώντας τα τριάντα (30) χρόνια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE,  διοργανώνει την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ LIFE», στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα LIFE αποτελεί διαχρονικά έναν από τους κύριους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος και υιοθέτησης  φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών και πολιτικών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ LIFE 30 ΧΡΟΝΙΑ

Στο πλαίσιο αυτό, ετησίως χρηματοδοτεί μια πλειάδα έργων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, τα οποία εντάσσονται σε ποικίλα υποπρογράμματα που αφορούν το περιβάλλον-φύση, την κλιματική αλλαγή, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας κ.λπ.

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συνιστά μια από τις κύριες οργανωμένες δομές της χώρας μας που συμμετέχει στην υλοποίηση των προγραμμάτων LIFE. Σήμερα, στα ερευνητικά του Ινστιτούτα υλοποιούνται εννέα (9) περιβαλλοντικά προγράμματα LIFE.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ LIFE 30 ΧΡΟΝΙΑ (1)

Στην εκδήλωση, πέραν των ομιλιών για τα 30 χρόνια της λειτουργίας του προγράμματος, θα παρουσιαστούν τα έργα LIFE που υλοποιούνται σήμερα στα ερευνητικά Ινστιτούτα του Οργανισμού, ενώ παράλληλα θα υπάρχει υλικό και πληροφορίες για τα 28 έργα που έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Πτώση του αριθμού κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο
Επόμενο άρθροΟυκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τον βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου (video)