Αρχική Ελλάδα Κικίλιας – Τσούνης: Ρεκόρ αφίξεων τουριστών από ΗΠΑ

Κικίλιας – Τσούνης: Ρεκόρ αφίξεων τουριστών από ΗΠΑ

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖ. ΤΣΟΥΝΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Συνάντηση του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια με τον νέο Πρέσβη των Η.Π.Α στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε χθες το πρωί ο ομογενής πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Γιώργος Τσούνης, με τη συζήτηση των δύο ανδρών να εστιάζει στη σημασία της αμερικανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και στην ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο χωρών.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα για τη σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού. Είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς, δεδομένου ότι ο κλάδος εισφέρει το 25% του ελληνικού ΑΕΠ. Και γίνεται ακόμα πιο σημαντική αν σκεφτεί κανείς ότι φέτος, μετά από μία στρατηγικής σημασίας συνεργασία, έχουμε επιτύχει αυξημένο αριθμό επισκεπτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρεκόρ αφίξεων Αμερικανών τουριστών

Περισσότεροι από 500.000 Αμερικανοί τουρίστες, αναμένονται με απευθείας πτήσεις από τα μεγαλύτερα αμερικανικά αεροδρόμια, χωρίς στον αριθμό αυτόν να συνυπολογίζονται οι αφίξεις στη χώρα μας μέσω πτήσεων transit.

«Έχουμε την τύχη φέτος να έχουμε 9 απευθείας πτήσεις την ημέρα, 63 την εβδομάδα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ στην Αθήνα», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επενδύσεις που πραγματοποιούν οι Αμερικανοί στην ελληνική οικονομία και δη στον κλάδο του Τουρισμού» είπε ο κ. Κικίλιας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖ. ΤΣΟΥΝΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Προσβλέπουμε στη βοήθεια και τη στήριξη του πρέσβη, έτσι ώστε ο Τουρισμός, ένας κλάδος που δίνει εισόδημα στη μέση ελληνική οικογένεια και στην ελληνική οικογενειακή τουριστική επιχείρηση, να συνεχίσει να αυξάνει ώστε να δυναμώνουν μαζί με αυτόν και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις οι οποίες βρίσκονται σε ένα άριστο επίπεδο», προσέθεσε ο κ. Κικίλιας.

Στις ομορφιές της Ελλάδας, αλλά και στην ελληνική φιλοξενία και καλοσύνη αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης. «Είναι χαρά και τιμή μου που είμαι εδώ στο υπουργείο αυτό που είναι τόσο βασικό για την ελληνική οικονομία, κάτι που κατανοεί κανείς εύκολα αν επισκεφτεί έστω και μια φορά την Ελλάδα.  Οι Έλληνες είναι από τους πιο φιλόξενους ανθρώπους που θα συναντήσει κανείς ποτέ, και αυτό το έχω βιώσει από πρώτο χέρι», ανέφερε ο κ. Τσούνης κάνοντας ειδική μνεία στην ομορφιά του ελληνικού τοπίου.

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ". (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας ο Γιώργος Τσούνης

Ο κ. Τσούνης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε στην οικία του στο πλαίσιο της Έκθεσης των Ποσειδωνίων.

Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον ευκαιριών για τις εταιρείες που θέλουν να έρθουν και να επενδύσουν και να αναπτυχθούν. Δεν είναι μόνο ένα υπέροχο μέρος να ζεις αλλά και ένα υπέροχο μέρος να κάνεις μπίζνες».

«Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ανέβηκε επίπεδο. Η Αλεξανδρούπολη έγινε σημαντικός διάδρομος για μεταφορά στρατιωτικού υλικού και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη δραστηριότητα και μεταφέρουν υλικό μέχρι τη Μαύρη Θάλασσας. Είναι σημαντική και ως ενεργειακό κέντρο όχι μόνο για την ενεργειακή της ανεξαρτησία αλλά και για να προμηθεύει με Ενέργεια και τα Βαλκάνια. Όταν οι ΗΠΑ αναζητούν συνεργάτη για να λύσουν προβλήματα στρεφόμαστε σε αυτή την Δημοκρατία. Είναι πυλώνας σταθερότητας».

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι αγρότες της ερήμου καλλιεργούν λαχανικά στην Άκαμπα της Ιορδανίας
Επόμενο άρθροΗ κρίση μεταφέρει τεράστιο ευρωπαϊκό πλούτο σε χώρες παραγωγούς υδρογονανθράκων