Αρχική Καταστροφές Φωτιά στη Βούλα: Δείτε live την ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Φωτιά στη Βούλα: Δείτε live την ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σύνταξη: ecozen.gr

0
[353356] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΒΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττού που ξεκίνησε από την θέση Πουρνάρι στην Α. Γλυφάδα (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, πραγματοποιούν live ενημέρωση για τη φωτιά στη Βούλα.

Νεότερη ενημέρωση για τη φωτιά στη Βούλα, που προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (04/06) στη Γλυφάδα, πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία μαζί με τον Χρήστο Στυλιανίδη, υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως αντιμετωπίσαμε με πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής. Το καλοκαίρι θα έιναι σκληρό λόγω της κλιματικής κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες πολιτικής προστασίας και πυροσβεστικής η φωτιά έληξε μέσα σε 7. Ευχαριστώ όλους όσους πάλεψαν.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Τουρνάς τόνισε πως είχαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά με τρεις διαφορετικές εστίες η οποία ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και επεκτάθηκε σε Βούλα και Βάρη. Ευτυχώς είχαμε περιορισμένες υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός η θάνατος που είναι πολύ σημαντικό.

Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά και οι πολίτες έχουν επιστρέψει στις κατοικίες τους.

Η φωτιά που άρχισε, το μεσημέρι του Σαββάτου (04/06), στη Γλυφάδα και έφτασε μέχρι και τη Βούλα, καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα, κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής (05/06) παρουσιάζει καλύτερη εικόνα αν και δόθηκε ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Συγκεκριμένα, η φωτιά είναι σε εξέλιξη σε πολλές εστίες κυρίως σε δύσβατη περιοχή, αλλά έχουν κοπάσει οι άνεμοι και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης ενώ αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις που είναι σε πλήρη ανάπτυξη στην περιοχή. Επίσης, το μέτωπο της πυρκαγιάς, στην περιοχή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, όπου εστιάζονται πλέον οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, έχει καλύτερη εικόνα.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και, πριν από λίγο, άρχισαν εκ νέου ρίψεις και από εναέρια μέσα. Στη ζώνη της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

 

Διαφήμιση