Αρχική Ανακύκλωση Δράσεις Ε.Ο.ΑΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δράσεις Ε.Ο.ΑΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ellinikosorganismosanakyklwsis
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) συμμετέχει σε μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και την κυκλική οικονομία.

Ειδικότερα, ο ΕΟΑΝ συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Thess Clean – Thess Green, που διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο χώρο της ΔΕΘ από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2022, με σκοπό την εξοικείωση των πολιτών με τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας.

Προγραμμα 1ου Φεστιβαλ ΚΟ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ο ΕΟΑΝ διοργάνωσε την Πέμπτη 2 Ιουνίου ειδική ημερίδα, με θέμα «Ο ρόλος των Συλλογικών Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης στην υλοποίηση του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων – Η ανάγκη νέων Συστημάτων, για ειδικές κατηγορίες αποβλήτων». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο  Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ, κ. Νίκος Χιωτάκης.

Επίσης, ο Οργανισμός παρείχε την αιγίδα του και συμμετείχε με περίπτερο και ενημερωτικό υλικό στην 1η Πράσινη Έκθεση Attica Green Expo, η οποία διοργανώνεται την Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 από 9πμ έως 9μμ στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος. Με κεντρικό μήνυμα «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση», στόχος της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και η ανάδειξη των προσπαθειών εταιριών, θεσμικών και κοινωνικών φορέων, για την προώθηση της πράσινης οικονομίας, αλλά και ενός φιλικού προς το περιβάλλον ζωής.

ΕΟΑΝ logo

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, ο ΕΟΑΝ συμμετέχει στην εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται στον Εθνικό Κήπο, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με την ανακύκλωση και τις σωστές πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων.

Την ίδια ημέρα, συμμετέχει επίσης σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού, από τις 10.00 π.μ. ως τις 15.00 μ.μ., με ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες οι οποίες προωθούν τη μείωση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας.

Έχουμε «Μόνο Μια Γη»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Νίκος Χιωτάκης, σε σχετικό μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Πριν από 50 χρόνια, στη Διάσκεψη της Στοκχόλμης για το Περιβάλλον, με σύνθημα «Μόνο Μια Γη» συζητήθηκε για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο η απειλή από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Για πρώτη φορά αναδείχθηκε ως πολιτική προτεραιότητα η προστασία του πλανήτη και άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία θεσμικών φορέων και οργάνων για το περιβάλλον. Η 5η Ιουνίου, ημέρα εκκίνησης της Διάσκεψης, καθιερώθηκε δύο χρόνια μετά, ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

EOAN ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΜΧ ATTICA GREEN EXPO

Σήμερα, το μήνυμα της Στοκχόλμης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή, από την εξάντληση των πόρων, από τη ρύπανση απειλούν άμεσα τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας και την ποιότητα της ζωής όλων μας. Η ανάγκη για ένα φιλικότερο προς το περιβάλλον πρότυπο ανάπτυξης, για ένα πιο «πράσινο» τρόπο ζωής, είναι επιτακτική. 

Η Γη ήταν και παραμένει το μοναδικό μας σπίτι. Το σπίτι στο οποίο θα ζήσουν τα παιδιά μας και οι γενιές που ακολουθούν. Έχουμε κάθε λόγο και κάθε υποχρέωση να το διαφυλάξουμε, κάνοντας το καλύτερο που μπορούμε σήμερα.

Ένας τρόπος με τον οποίο όλοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για το περιβάλλον, είναι να αναλάβουμε την ευθύνη για τη μείωση και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε: αλλάζοντας τις καταναλωτικές μας συνήθειες, αφήνοντας πίσω τα πλαστικά μιας χρήσης, ανακυκλώνοντας συστηματικά με διαλογή των υλικών στην πηγή, επιβραβεύοντας πράσινες καινοτομίες και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

Με την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση μπορούμε κάνουμε την περιβαλλοντική μας συνείδηση καθημερινή πράξη και στάση ζωής. Μπορούμε να συμβάλουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, σε ένα βιώσιμο μέλλον.»

Διαφήμιση