Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Αμερικανικά τουριστικά βραβεία FXExpress 2022 – Διπλή πρωτιά για την Ελλάδα

Αμερικανικά τουριστικά βραβεία FXExpress 2022 – Διπλή πρωτιά για την Ελλάδα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
αμερικανικά τουριστικά βραβεία
Διαφήμιση
Κορυφαίες διακρίσεις εξασφάλισε η Ελλάδα στα αμερικανικά τουριστικά βραβεία της FXExpress 2022 καθώς επιλέχθηκε ως καλύτερος προορισμός για ιστορικά αξιοθέατα ενώ η Σαντορίνη βραβεύτηκε ως το καλύτερο νησί στην Ευρώπη.
Η αμερικανική αγορά να επανακάμπτει εντυπωσιακά, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέτος αναμένονται στην χώρα μας περισσότεροι από 500.000 ταξιδιώτες από την Αμερική.

Το υψηλό ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από τις κορυφαίες διακρίσεις που απέσπασε η χώρα μας στα Leisure Lifestyle Awards και στα Wherever Awards, τα οποία φέτος διοργανώνουν από κοινού το κορυφαίο περιοδικό «Global Traveler’s & Leisure Lifestyle» και η τουριστική ιστοσελίδα με ειδίκευση στις οικογενειακές διακοπές Whereverfamily.com που ανήκουν στην αμερικανική εκδοτική εταιρεία FXExpress Publications Inc.

αμερικανικά τουριστικά βραβεία

Συγκεκριμένα, με βάση τις επιλογές του αναγνωστικού κοινού των δύο μέσων, στα Leisure Lifestyle Awards:

• η Ελλάδα κέρδισε το βραβείο «Καλύτερα Ιστορικά Αξιοθέατα Διεθνώς» (Best Historical Attractions International), ενώ

• η Σαντορίνη αναδείχθηκε για ένατη συνεχόμενη χρονιά ως το «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη» (Best Island in Europe).

Μύκονος
Ελληνικά νησιά, Μύκονος

Στα ίδια βραβεία, η Μύκονος κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη» και την 7η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Καλύτερες παραλίες» (Best beaches), ενώ η Κρήτη την 8η θέση στην κατηγορία «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη».

Ταυτόχρονα, στα Wherever Awards η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 2η θέση της κατηγορίας «Καλύτερος προορισμός της χρονιάς για διαγενεακές οικογενειακές διακοπές» (Best Family-Friendly Multigenerational Destination of the Year), με πρώτη την Ιρλανδία και τρίτη την Ιταλία.

Crete disocver greece
Κρήτη – Φωτό από discovergreece.com

Οι ψηφοφορίες και για τα δύο βραβεία ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου 2021, με αυτήν για τα Leisure Lifestyle Awards να ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2022 και για τα Wherever Awards στις 30 Μαρτίου 2022.

Οι νικητές θα τιμηθούν σε εορταστική δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 7 Ιουνίου 2022, ενώ τα ελληνικά βραβεία θα παραλάβει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

Διαφήμιση