Αρχική Τουρισμός Κοινωνικός Τουρισμός: 30 εκατ. ευρώ για διακοπές όλον το χρόνο

Κοινωνικός Τουρισμός: 30 εκατ. ευρώ για διακοπές όλον το χρόνο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
τουρισμός
Διαφήμιση

Το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού προανήγγειλε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. “Από τον Ιούλιο θα έχουμε νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ύψους 30.000.000 ευρώ, με δυνατότητα διακοπών όλο το χρόνο, για να στηρίξουμε αυτούς που δε μπορούν ή δεν έχουν” τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι “στρατηγική του Πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού, είναι το μέρισμα, όπως ανέφερα της επιτυχίας από τον τουρισμό να φτάσει στην τσέπη του Έλληνα που δυσκολεύεται αυτήν την εποχή”.

Αναφέρθηκε επίσης στα μέχρι τώρα στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα που είναι πολύ ενθαρρυντικά για την ελληνική οικονομία και για το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας “εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, κάτι που κάνουμε από την πρώτη ημέρα στο Υπουργείο, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος του 2022”.

μητσοτακης - κικίλιας

Ο Τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας

“Tα χρήματα από τον τουρισμό περνούν κάθετα και οριζόντια, άμεσα, χωρίς μεσάζοντες και καθυστερήσεις σε όλους: στον επιχειρηματία της εστίασης, τον εργαζόμενο στον τουρισμό, τον ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων, την εφοδιαστική αλυσίδα, τον μεταφορέα, τον ιδιοκτήτη ενός μίνι μάρκετ, τον αγρότη” επισημαίνει, χαρακτηρίζοντας τον τουρισμό ως “λαϊκή οικονομία της χώρας”.

Στρατηγική πόρτα – πόρτα

Αναφορικά με τη στρατηγική του υπουργείου τουρισμού ο κ. Κικίλιας την περιγράφει ως μια “door too door” στρατηγική προαναγγέλοντας επίσκεψεις στη Ρουμανία που είναι Νο1 στον οδικό τουρισμό, τη Σερβία και τη Γερμανία. “Θα είμαστε εκεί για να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι το ομορφότερο μέρος του κόσμου” δηλώνει χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι η ανάδειξη νέων προορισμών είναι ο λόγος που φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού κάνουν καμπάνια και τους 12 μήνες του χρόνου.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙΑΤΑ: Αυξήθηκαν τα θανατηφόρα αεροπορικά ατυχήματα το 2021
Επόμενο άρθροEDP Renewables: Χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας 425 MW στις ΗΠΑ