Αρχική Special Topics - 2 EDP Renewables: Χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας 425 MW στις ΗΠΑ

EDP Renewables: Χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας 425 MW στις ΗΠΑ

Η EDP Renewables (EDPR), είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ηλιακο παρκο
default
Διαφήμιση

Η EDPR εξασφαλίζει PPAs για χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας 425 MW για την πώληση της πράσινης ενέργειας που παράγεται από ένα χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας 425 MWac στις ΗΠΑ.

Το χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας περιλαμβάνει τρία έργα με αναμενόμενη εμπορική λειτουργία το 2024. Πρόκειται για ένα έργο 175 MWac που βρίσκεται στην κομητεία Mississippi του Arkansas, ένα έργο 100 MWac που βρίσκεται στην κομητεία Madison του Mississippi και ένα έργο 150 MWac που βρίσκεται στην κομητεία Randolph της Indiana.

 

Ο Miguel Stilwell d’Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP & EDPR, εξηγεί: «Η εξασφάλιση αυτών των PPAs ενισχύει την παρουσία μας σε μια στρατηγική αγορά για την εταιρεία, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ του χαρτοφυλακίου μας.

Διαθέτουμε ένα σταθερό σχέδιο ανάπτυξης στη χώρα αυτή, συμβάλλοντας όχι μόνο στην ενεργειακή μετάβαση, αλλά και στη στήριξη των εταιρειών για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητάς τους και την παροχή οικονομικών και κοινωνικών οφελών στις τοπικές κοινότητες των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.»

Με αυτά τα PPAs, η EDPR συνεχίζει να αυξάνει την τεχνολογική της διαφοροποίηση με εξασφαλισμένη δυναμικότητα 4,2 GW στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και συνολική εξασφαλισμένη δυναμικότητα της τάξης των 9,3 GW για το 2021-25.

Η επιτυχία της EDPR στην εξασφάλιση νέων PPAs ενισχύει το προφίλ χαμηλού κινδύνου και την αναπτυξιακή της στρατηγική που βασίζεται στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών έργων με μακροπρόθεσμη προοπτική, προωθώντας την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και την απαλλαγή της οικονομίας από τις ανθρακούχες εκπομπές.

MIGUEL STILWELL D'ANDRADE

Η EDP Renewables

Η EDP Renewables (Euronext: EDPR), είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο. Με έναν υγιή σχεδιασμό ανάπτυξης, περιουσιακά στοιχεία πρώτης κλάσης και κορυφαία λειτουργική ικανότητα, η EDPR γνώρισε εξαιρετική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει πλέον παρουσία σε 26 διεθνείς αγορές στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία.

Η EDPR δεσμεύεται για την προώθηση των κοινωνικών εξελίξεων όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την ολοκλήρωση. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην ένταξή της στο Δείκτη Ισότητας Φύλων του Bloomberg και την αναγνώρισή της ως Top Employer 2022 στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο), αλλά και ως Top Workplace 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εστιασμένες στους εργαζόμενους πολιτικές της εταιρείες.

Η EDP, ο κύριος μέτοχος της EDPR, είναι μια παγκόσμια ενεργειακή εταιρεία και πρωτοπόρος στη δημιουργία αξίας, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Η EDP περιλαμβάνεται στον δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones επί 13 συναπτά έτη.

Διαφήμιση