Αρχική Special Topics - 2 ΤΑΡ: Παρέδωσε 7 νέες παιδικές χαρές στην Καστοριά

ΤΑΡ: Παρέδωσε 7 νέες παιδικές χαρές στην Καστοριά

«Οι ασφαλείς παιδικές χαρές που προάγουν τη δημιουργικότητα και τη διασκέδαση των παιδιών είναι έργα ζωτικής σημασίας» δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Playgrounds παιδική χαρά Καστοριά
Διαφήμιση

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline AG), στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, χρηματοδότησε την κατασκευή 7 νέων παιδικών χαρών στον δήμο Καστοριάς, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι παιδικές χαρές βρίσκονται στις περιοχές: Ιεροπηγή, Μανιάκοι, Οινόη, Μεσοποταμιά, Χιλιόδεντρο, Δισπηλιό και Κορησός και το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης σειράς χρηματοδοτούμενων από τον TAP παιδικών χαρών στη Βόρεια Ελλάδα.

Χάρη σε αυτό το έργο συνολικής αξίας 485.000 ευρώ, τα παιδιά των παραπάνω περιοχών με συνολικό πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκων θα μπορούν να παίξουν και να ασκηθούν σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.

Τα έργα συμπεριελάμβαναν μεταξύ άλλων την πλακόστρωση και την εγκατάσταση παιχνιδιών και εξοπλισμού όπως, φωτισμό, παγκάκια, κιόσκια, κάδους απορριμμάτων περίφραξη και βρύσες. Συνολικά παραδόθηκαν 3.885m2 παιδικών χαρών.

Playgrounds παιδική χαρά Καστοριά

Έργα ζωτικής σημασίας

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, καλωσόρισε την ολοκλήρωση του έργου και υπογράμμισε τη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. «Οι ασφαλείς παιδικές χαρές που προάγουν τη δημιουργικότητα και τη διασκέδαση των παιδιών είναι έργα ζωτικής σημασίας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την παράδοσή τους στις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο κ. Κορεντσίδης.

γιαννης Κορεντσίδης
Ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης

Ο Ιωάννης Μαρής, Διευθυντής του Γραφείου Ελλάδας του ΤΑΡ, δήλωσε: «Ο ΤΑP, από τη φάση της κατασκευής του έως και σήμερα που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός ήταν ένας από τους βασικούς στόχους μας. Η ολοκλήρωση αυτών των 7 παιδικών χαρών αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της συμβολής του TAP στις τοπικές κοινωνίες».

Γιάννης Μαρής
Ιωάννης Μαρής, Διευθυντής του Γραφείου Ελλάδας του ΤΑΡ

Η Βασιλική Σωτηροπούλου, Διευθύντρια Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP στην Ελλάδα, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς χάρη στο Πρόγραμμα Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, παιδιά και οικογένειες στην Ιεροπηγή, τους Μανιάκους, την Οινόη, τη Μεσοποταμιά, το Χιλιόδεντρο, το Δισπηλιό και την Κορησό έχουν πλέον πρόσβαση σε 7 όμορφες παιδικές χαρές. Είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε έναν ασφαλή χώρο στον οποίο τα παιδιά μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, να ασκηθούν και να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά».

tap

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του αζέρικου τμήματος της Κασπίας Θάλασσας προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός συνδέεται με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Νότια Ιταλία.

Ο TAP πρόκειται να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω μελλοντικών διασυνδέσεων. Η Βουλγαρία, ειδικότερα, θα μπορέσει να καλύψει έως και το 33% των συνολικών αναγκών της σε φυσικό αέριο μέσω του ΤΑΡ, μετά την ολοκλήρωση του Διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB).

Τα σημεία εξόδου του ΤΑΡ στην Ελλάδα και την Αλβανία και η προσγειάλωση του αγωγού στις ακτές της Ιταλίας παρέχουν πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά αζέρικου αερίου στις ευρύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Ως βασικό τμήμα του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ο ΤΑΡ αποτελεί έργο στρατηγικής και οικονομικής σημασίας για την Ευρώπη, προσφέροντας αξιόπιστη πρόσβαση σε μία νέα πηγή φυσικού αερίου. Επίσης, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη, στη διαφοροποίηση του ενεργειακού της ανεφοδιασμού και στη μετάβαση προς την από-ανθρακοποίηση.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρίες: bp (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση