Αρχική Ανακύκλωση Έργα τέχνης από κινητά τηλέφωνα

Έργα τέχνης από κινητά τηλέφωνα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
The Ivorian artist transforming used phones into works of art Africanewsm
Διαφήμιση

Ο καλλιτέχνης Mounou Desire Koffi από την Ακτή Ελεφαντοστού ελπίζει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη ρύπανση, ενώνοντας τα πληκτρολόγια των κινητών τηλεφώνων για να δημιουργήσει τέχνη. “Ήθελα να συνεισφέρω κάτι νέο, δήλωσε ο καλλιτέχνης, του οποίου το έργο εκτίθεται στο Αμπιτζάν μέχρι τον Ιούλιο.

Στο στούντιό του στο Μπίνγκερβιλ, κοντά στην επιχειρηματική πρωτεύουσα του Ελεφαντοστού, ο 28χρονος περιγράφει τον εαυτό του ωςνέο σύγχρονο καλλιτέχνηπου θέλει να ξεχωρίζει από το πλήθος.

The Ivorian artist transforming used phones into works of art Africanews

 

Είμαι παθιασμένος με το σχέδιο από την παιδική μου ηλικία. Ο δάσκαλος έστελνε πάντα εμένα στον πίνακα για να απεικονίσω τα μαθήματα, λέει.

Όταν αποφάσισε ότι ήθελε να πάει σε σχολή καλών τεχνών, οι γονείς του, που εργάζονταν ως αγρότες στη νοτιοδυτική Ακτή Ελεφαντοστού, δεν είχαν ιδέα τι ήταν αυτό. Ο καθηγητής καλλιτεχνικών του έπρεπε να τον επισκεφθεί για να τους πείσει να τον αφήσουν να φύγει.

Αφού αποφοίτησε ως πρώτος στην τάξη του από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αμπιτζάν, άρχισε να ψάχνει για παλιά πληκτρολόγια και οθόνες κινητών τηλεφώνων στις άκρες των δρόμων, σε υδρορροές και σκουπιδότοπους.

The Ivorian artist transforming used phones into works of art Africanews

 Η τέχνη του δίνει λύση στο πρόβλημα της ανακύκλωσης κινητών

Στο στούντιό του, κάποιος άφησε σακούλες γεμάτες με ανταλλακτικά κινητών τηλεφώνων. Ο Koffi βουτάει σε ένα σωρό πληκτρολόγια και οθόνες για να βρει αυτά που χρειάζεται.

Τοποθετώντας τα δίπλα-δίπλα στον καμβά, δημιουργεί πολύχρωμες ανθρώπινες σιλουέτες σε αστικά περιβάλλοντα. Ορισμένα από τα έργα του πωλούνται έως και 1. 500 δολάρια.

Λέει ότι ο στόχος είναι να προσπαθήσει ναλύσει ένα πρόβλημασε μια χώρα όπου η διαλογή των σκουπιδιών είναι σχεδόν ανύπαρκτη και τα περισσότερα οικιακά απορρίμματα καταλήγουν σε σωρούς στο δρόμο.

Τα περισσότερα έργα μου αντικατοπτρίζουν την καθημερινή ύπαρξη του ανθρώπου στην κοινωνία, είπε. “Νομίζω ότι τα τηλέφωνα είναι τα εργαλεία που είναι πιο κοντά μας αυτή τη στιγμή. Έχουμε σχεδόν τα πάντα αποθηκευμένα στα τηλέφωνά μας“.

The Ivorian artist transforming used phones into works of art Africanews

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος είχε εκθέσει τα έργα του στο Μαρόκο, το Βέλγιο και τη Γαλλία, λέει ότι τα έργα του επιδιώκουν να προκαλέσουν προβληματισμό σχετικά με τα απόβλητα.

Βρίσκουμε όλα τα είδη των πραγμάτων στους κάδους απορριμμάτων μας. . . Προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο“.

Ο Koffi έχει απεικονίσει στους πίνακές του τη ρύπανση, αλλά και τις πλημμύρες, τα μποτιλιαρίσματα και τα παιδιά-στρατιώτες. Μια από τις τελευταίες σειρές του, με τίτλοLife here, αφηγείται την καθημερινή ζωή στο Αμπιτζάν.
Μετά από μια πρώτη έκθεση στην παραλιακή πόλη Μπασάμ, το έργο του παρουσιάζεται τώρα μέχρι τον Ιούλιο στο Ίδρυμα Donwahi της πρωτεύουσας.

ΠΗΓΗ: http://www.africanews.com

Διαφήμιση