Αρχική Μεταφορές Domus – Το τριμαράν μηδενικών εκπομπών

Domus – Το τριμαράν μηδενικών εκπομπών

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με τον Rob Doyle Design, το 40 μέτρων τριμαράν έχει διπλάσιο εσωτερικό χώρο από ένα καταμαράν ίδιου μεγέθους και όλη την άνεση ενός σούπεργιοτ.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
τριμαραν domus
Διαφήμιση

Domus” σημαίνει μονώροφη κατοικία και η ιδέα για το τριμαράν που σχεδίασε η Van Geest Design έρχεται από τα Ρωμαϊκά χρόνια όπου χτίζονταν τέτοιες κατοικίες στη Ρώμη και στην Πομπηία.

Ο Van Geest ισχυρίζεται ότι το Domus θα είναι «το πρώτο γιοτ μηδενικών εκπομπών άνω των 750 μικτών τόνων». Για το σκοπό αυτό, το σκάφος θα χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό ηλιακής ενέργειας, τεχνολογίας υδροαναγέννησης και κυψελών καυσίμου υδρογόνου για να εξασφαλίσει απεριόριστη εμβέλεια και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

τριμαραν domus2

Το αθόρυβο cruiser θα παράγει, θα αποθηκεύει και θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια θα μεταβαίνει στο σύστημα μπαταρίας τη νύχτα. Είναι επίσης εξοπλισμένο με πανί που παρέχει επιπλέον ισχύ από τον άνεμο.

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με τον Rob Doyle Design, το 40 μέτρων τριμαράν έχει διπλάσιο εσωτερικό χώρο από ένα καταμαράν ίδιου μεγέθους και όλη την άνεση ενός σούπεργιοτ.

vgd rdd domus 2022 13

Όπως το ομώνυμο του, το σκάφος επικεντρώνεται γύρω από ένα εντυπωσιακό αίθριο που συνδέει τις ξεχωριστές περιοχές. Με έκταση μόλις 789 τετραγωνικά μέτρα, το εσωτερικό του χωρίζεται σε δύο καταστρώματα και προσφέρει έξι ευρύχωρες καμπίνες επισκεπτών, που περιλαμβάνουν όχι μία αλλά δύο σουίτες του ιδιοκτήτη με παρακείμενα σαλόνια. Αλλού, θα βρείτε κινηματογράφο, γυμναστήριο, σαλόνι, μπαρ και πισίνα. Φυσικά, υπάρχει επίσης ένα σπα για να μπορείτε να χαλαρώσετε σαν πραγματικός Ρωμαίος.

τριμαραν domus3

Καταμαράν VS Τριμαράν

Τα μεγάλα τριμαράν έχουν αποδειχθεί ταχύτερα από τα καταμαράν αντίστοιχου μεγέθους. Δεδομένου ότι το Domus είναι σχεδιασμένο για γωνία κλίσης 2 μοιρών, οι επισκέπτες επί του σκάφους θα βιώσουν ένα επίπεδο άνεσης εν πλω, πολύ ανώτερο από οποιοδήποτε ιστιοφόρο ή μηχανοκίνητο μονογάλαρο, το οποίο μπορεί να εμφανίσει μεγάλες γωνίες κύλισης που οδηγούν σε ναυτία.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για μεγαλύτερα καταμαράν. Ο λόγος για αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον είναι περισσότερος χώρος, υψηλότερες επιδόσεις και σημαντικά χαμηλότερες γωνίες κλίσης κατά την ιστιοπλοΐα.

Αυτό αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για πολλούς πιθανούς ιδιοκτήτες υπερπολυτελών σκαφών, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν κολλήσει το μικρόβιο της ιστιοπλοΐας σε νεαρή ηλικία και να αισθάνονται λιγότερο άνετα περπατώντας σε ένα κατάστρωμα με κλίση 15 έως 20 μοιρών.

vgd rdd domus 2022 07

Η ομάδα πίσω από το έργο Domus έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό περισσότερων από 60 Superyachts και διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία λεπτομερούς σχεδιασμού, γνώσεις και δεδομένα που μας επιτρέπουν την αυτοπεποίθηση να αναλάβουμε ένα τέτοιο έργο“.

ΠΗΓΕΣ: www.yachtsinternational.com, www.huffingtonpost.gr

Διαφήμιση