Αρχική Μεταφορές Απειλές για επιδρομές και σε άλλα ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο

Απειλές για επιδρομές και σε άλλα ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
tanker ape 660x330
Διαφήμιση

Οι “Φρουροί της Επανάστασης” του Ιράν κατέλαβαν τα δύο ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο μετά από επιδρομές τους με ελικόπτερα. Η ενέργεια αυτή φαίνεται να αποτελεί αντίποινα αφού η Ελλάδα βοήθησε τις ΗΠΑ να κατασχέσουν αργό πετρέλαιο από δεξαμενόπλοιο με ιρανική σημαία. 

Το πολεμικό ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης κατέσχεσε σήμερα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια για παραβιάσεις στα ύδατα του Κόλπου, αναφέρει ανακοίνωση της Φρουράς, την οποία επικαλείται το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Και τα δύο πλοία είχαν έρθει από τον πετρελαϊκό τερματικό σταθμό της Βασόρας του Ιράκ, φορτωμένα με αργό πετρέλαιο, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης από το MarineTraffic. com.

κατάλογος

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ελικόπτερο του ιρανικού ναυτικού προσγειώθηκε σε πλοίο με ελληνική σημαία, το Delta Poseidon, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, 22 ναυτικά μίλια από τις ιρανικές ακτές, και πήρε όμηρο το πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες πολίτες.
Στη συνέχεια, ένοπλοι άνδρες αιχμαλώτισαν το πλήρωμα, αναφέρεται.

Ένας αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας δήλωσε ότι φαίνεται πως τα δύο πλοία είχαν πλησιάσειαλλά δεν είχαν εισέλθειστα ιρανικά χωρικά ύδατα την Παρασκευή.

Μετά την πειρατεία τα πλοία μεταφέρθηκαν σε ιρανικά ύδατα.
Τα πλοία είχαν επίσης απενεργοποιήσει τις συσκευές εντοπισμού τους, μια άλλη κόκκινη σημαία, είπε ο αξιωματούχος.

Ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου ούτε είχε καλέσει σε βοήθεια, δήλωσε ο αξιωματούχος.

delta4 960x600

Ο διαχειριστής του ενός από τα δύο πλοία, του Prudent Warrior, Polembros Shipping στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η εταιρείασυνεργάζεται με τις αρχές και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Απειλές για 17 ελληνικά πλοία

 Φόβοι εκφράζονται και για τα υπόλοιπα 17 ελληνικά πλοία που βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο αφού χωρίς κανέναν ενδοιασμό το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim του Ιράν προειδοποίησε σε ένα tweet ότι: “Υπάρχουν ακόμη 17 άλλα ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο που θα μπορούσαν να κατασχεθούν“.

Εν τω μεταξύ, η Φρουρά κατασκευάζει ένα τεράστιο νέο πλοίο υποστήριξης κοντά στα Στενά του Ορμούζ, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει τη ναυτική της παρουσία σε ύδατα ζωτικής σημασίας για τον διεθνή ενεργειακό εφοδιασμό και όχι μόνο, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το Associated Press.

ΠΗΓΗ: www.abc.net.au

Διαφήμιση