Αρχική Ελλάδα Σιτάρι Αργεντινής και ζωοτροφές Ινδίας στο κυβερνητικό σχέδιο για την «διατροφική θωράκιση»

Σιτάρι Αργεντινής και ζωοτροφές Ινδίας στο κυβερνητικό σχέδιο για την «διατροφική θωράκιση»

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί κυβερνητικό σχέδιο 12 σημείων για τη θωράκιση της χώρας από ελλείψεις στο πεδίο των τροφίμων και της ενέργειας.

0
sitari
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το πλήρες σχέδιο 12 σημείων που υιοθετήθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θωράκιση της χώρας από ελλείψεις στο πεδίο των τροφίμων και της ενέργειας, παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Το σχέδιο αναφέρεται στις εναλλακτικές διεθνείς αγορές για την προμήθεια προϊόντων, στα κίνητρα για την προμήθεια προϊόντων, στα κίνητρα για αύξηση της εγχώριας παραγωγής και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αποτροπή των ελλείψεων.

Είναι ενδεικτικό ότι στο σχέδιο προτείνονται ως εναλλακτικές αγορές για την προμήθεια μαλακού σιταριού, αραβοσίτου ή ηλιέλαιου ακόμη και χώρες όπως η Αργεντινή, και για την αγορά ζωοτροφών η Ινδία και η Μαλαισία.

sitari1

Πώς θα εξασφαλιστεί η επάρκεια ρεύματος

Επίσης η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα στήριξης των πλέον αδύναμων έναντι των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια αλλά και ενίσχυσης των πρόσφατων. Προς την κατεύθυνση αυτή, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός με επιπλέον δαπάνες 2 δισ. ευρώ. 

Προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την επάρκεια ρεύματος, προωθεί ένα σχέδιο με τέσσερις άξονες, μεταξύ των οποίων η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων και η εξασφάλιση περισσότερου υγροποιημένου αερίου μέσω συμφωνιών με την Ιταλία, η ενοικίαση ή αγορά πλωτής αποθήκης στη Ρεβυθούσα και η αγορά φορτίων LNG.

πλοίο τροφοδοσίας LNG
Πλοίο τροφοδοσίας LNG – Ρεβυθούσα

 

Διαφήμιση