Αρχική Special Topics - 2 Ξεκινά ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ψηφιακών δεξιοτήτων Generation Next

Ξεκινά ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ψηφιακών δεξιοτήτων Generation Next

Οι μαθητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή εδώ έως και τις 15 Μαΐου 2022.

0
Generation Next
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ξεκινάει ένας ακόμα εκπαιδευτικός κύκλος και ο 5ος διαδοχικός Πανελλήνιος Διαγωνισμός του εκπαιδευτικού προγράμματος Generation Next, από το Ίδρυμα της Vodafone.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα, μέσω της δωρεάν πλατφόρμας του προγράμματος, να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές δεξιότητες τους, συνδυάζοντας το πλούσιο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, τα Virtual Classrooms και εξωσχολικά εργαστήρια STEM που προσφέρονται.

Με επίκεντρο το εκπαιδευτικό υλικό που βρίσκεται στην πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr, το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικά βίντεο, οδηγούς δραστηριοτήτων και συνοδευτικό υλικό, αλλά και DIY videos για δημιουργία απλών κατασκευών, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, έχουν τη δυνατότητα να εκτεθούν στον πλούτο της STEM εκπαίδευσης, να πειραματιστούν γύρω από τις διάφορές θεματικές της και να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους.

 

Υποβολή καινοτόμων ιδεών

Στη συνέχεια, οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση  του καθηγητή ή εκπαιδευτή τους επεξεργάζονται και υποβάλλουν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό μία καινοτόμα ιδέα που με τη μορφή κατασκευής ή τεχνολογικής εφαρμογής, θα επιδιώκει να δίνει λύση σε ένα  πρόβλημα της καθημερινότητας ή της τοπικής κοινωνίας.

Οι μαθητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, μπορούν να σχηματίσουν τη δική τους ομάδα – 2 έως 4 ατόμων – ενώ ο/η υπεύθυνος/η καθηγητής/τρια θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή εδώ έως και τις 15 Μαΐου 2022.

Η προθεσμία υποβολής των projects που θα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό κομμάτι ορίζεται η 5η Ιουνίου 2022.

Για την ορθή συμπλήρωση της αίτησής τους, οι ομάδες μπορούν να ανατρέξουν στα σχετικά tutorial videos που υπάρχουν αναρτημένα στην πλατφόρμα.

Επιπλέον, οι 30 πρώτες ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό μέχρι και τις 2 Μαΐου 2022, θα λάβουν δωρεάν ένα STEM kit με ειδικό εξοπλισμό, που θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την υλοποίηση των project τους.

Virtual classrooms Εκπαιδευτών

Παράλληλα, συνεχίζουν να διεξάγονται με ελεύθερη πρόσβαση virtual classrooms, διάρκειας 7 εβδομάδων, για τους εκπαιδευτικούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να παρακολουθήσουν τον νέο κύκλο μαθημάτων που ξεκινάει στις 31 Μαρτίου 2022 εδώ.

Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης όλων των ενοτήτων καθώς και των σχετικών test αξιολόγησης στο τέλος της κάθε ενότητας, οι συμμετέχοντες, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να λάβουν το Generation Next Certificate.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 125 πρώτοι εκπαιδευτικοί που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τον κύκλο μαθημάτων θα λάβουν εντελώς δωρεάν ένα arduino kit.

Δωρεάν εξωσχολικά STEM Labs

Επιπλέον, συνεχίζονται και σε αυτό τον κύκλο τα δωρεάν εξωσχολικά STEM Labs, διάρκειας 10 εβδομάδων, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αποκεντρωμένων περιοχών της χώρας, να εκπαιδευτούν δια ζώσης στην STEM εκπαίδευση.

Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν σε Αγίους Αναργύρους, Ανθούσα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιθάκη, Καλαμάτα, Κεφαλλονιά, Κοζάνη, Λέρο, Μυτιλήνη, Πρέβεζα και Χανιά.

Το πρόγραμμα Generation Next

Το Generation Next υλοποιείται από το 2017, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Μέχρι σήμερα το Πρόγραμμα μετρά 92.000 ωφελούμενους και 535 καινοτόμα projects, από 119 περιοχές της χώρας.

 

«Στο Ίδρυμα Vodafone είμαστε περήφανοι που υλοποιούμε προγράμματα με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της νέας γενιάς με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, καθώς είμαστε πεπεισμένοι πως όταν οι έφηβοι κατακτούν την τεχνολογία το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι συναρπαστικό»  δήλωσε η Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone, Αλεξάνδρα Παπανικολάου.

«Επιπλέον, το γεγονός ότι το Ίδρυμα Vodafone Αλβανίας ξεκίνησε να υλοποιεί το πρόγραμμα Generation Next,  μας καθιστά ιδιαίτερα χαρούμενους, καθώς η προσπάθειά μας για τη δημιουργία μιας ισότιμης ψηφιακής κοινωνίας για όλους χωρίς διακρίσεις βρίσκει έναν νέο και ισχυρό σύμμαχο» ανέφερε η κ.Παπανικολάου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε το www.generationnext.vodafone.gr.

Το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα

Εδώ και 30 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση «Connecting for Good» να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών.

Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας.

Στα 19 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 φορείς και Οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 670.000 πολίτες.

Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι τα παρακάτω

  • Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone,
  • Generation Next,
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων,
  • Προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων,
  • DreamLab app για την αντιμετώπιση του COVID-19 και το πρόγραμμα
  • World of Difference για ευκαιρίες κοινωνικής απασχόλησης σε νέους.

Generation Next

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνεργειακή κρίση: JANAF και Gazprom απειλούν να τραβήξουν την «περόνη»
Επόμενο άρθροΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ: Και με τη «βούλα» 25 νέες αστικές γραμμές στη Θεσσαλονίκη