Αρχική Special Topics Στο καραβάνι των προσφύγων από Ουκρανία και ο δημοφιλής ηθοποιός Σον Πεν

Στο καραβάνι των προσφύγων από Ουκρανία και ο δημοφιλής ηθοποιός Σον Πεν

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός βρέθηκε στην Ουκρανία ειδικά για να καταγράψει όλα τα γεγονόταμετά την εισβολή της Ρωσίας.

0
Son Pen
Διαφήμιση

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός που φωτογραφήθηκε σε συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης στο Κίεβο, βρέθηκε στη χώρα ειδικά για να καταγράψει όλα τα γεγονότα στην Ουκρανία «για να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας», αναφέρεται σε ανάρτηση του προεδρικού γραφείου στο Facebook.

«Σήμερα ο Sean Penn είναι ένας από αυτούς που υποστηρίζουν την Ουκρανία όσο βρίσκεται στην Ουκρανία. Η χώρα μας τον ευγνωμονεί για μια τέτοια επίδειξη θάρρους και ειλικρίνειας», αναφέρεται στο λήμμα.

Ο Αμερικανός ηθοποιός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι «Έδειξε μεγάλο θάρρος που λείπει από πολλούς άλλους ηγέτες».

Sean penn press serreutersforum
Sean Penn na Ukrainie (fot. UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER/Reuters/Forum)

 

Έφυγε πεζός εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του

Όπως ο ίδιος ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης παραδέχτηκε σε ανάρτησή του στο Twitter, αναγκάστηκε να περπατήσει χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία, προκειμένου να φύγει από Ουκρανία στην οποία βρισκόταν για γυρίσματα.

«Εγώ και δύο συνεργάτες μου περπατήσαμε για μίλια μέχρι τα πολωνικά σύνορα αφού αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε το αυτοκίνητό μας στην άκρη του δρομου», έγραψε.

«Σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα που βλέπετε στη φωτογραφία βρίσκονται μόνο γυναίκες και παιδιά», συνέχισε ο Πεν. «Οι περισσότεροι δεν έχουν μαζί τους αποσκευές, το αυτοκίνητό τους είναι το μόνο πράγμα με αξία που έχουν».

Η Ουκρανία στην αιχμή του δόρατος για τα δημοκρατικά ιδεώδη

Όπως αναφέρει ο Σον Πέν σε άλλη του ανάρτηση από τις πρώτες της εισβολής ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανια, «ο κ. Πούτιν έχει κάνει ήδη ένα βάρβαρο λάθος να πάρει ζωές και να ραγίσει καρδιές, αλλά αν δεν υποχωρίσει, νομίζω ότι θα έχει κάνει ένα από τα χειρότερα λάθη της ανθρωπότητας.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι και ο λαός της Ουκρανίας είναι ιστορικά σύμβολα κουράγιου και αρχών.

Η Ουκρανία είναι στην αιχμή του δόρατος, επειδή εναγκαλίασε τα δημοκρατικά ιδεώδη. Αν την αφήσουμε να πολεμήσει μόνη της, η καρδιά της Αμερικής θα έχει χαθεί».

Διαφήμιση