Αρχική Καινοτομία Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσιάζει το πρώτο κατοικήσιμο Matrix (video)

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσιάζει το πρώτο κατοικήσιμο Matrix (video)

Ο Ζούκερμπεργκ πιστεύει ότι οι άνθρωποι πλέον θα περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους στο… μετασύμπαν

0
matrix
Διαφήμιση

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Meta Platforms, επικεντρωμένος  αποκλειστικά στο metaverse, τον εικονικό κόσμο που θέλει να διαδεχθεί το Διαδίκτυο, έχει μεγάλα σχέδια για το νέο του όραμα που όπως πιστεύει οι άνθρωποι θα περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους στο… μετασύμπαν.

Ο Ζούκερμπεργκ είπε πρόσφατα στον τεχνολογικό podcaster του Lex Fridman ότι «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το μετασύμπαν αφορά σε μία τοποθεσία, αλλά πρόκειται για μια εποχή που οι ψηφιακοί κόσμοι γίνονται ο πρωταρχικός τρόπος με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας και περνάμε τον χρόνο μας». «Νομίζω ότι είναι μια λογική εξέλιξη» πρόσθεσε.

Η Meta Platforms θα ασχοληθεί τα επόμενα 5-10 χρόνια με τη δημιουργία ενός τέτοιου ρεαλιστικού εικονικού κόσμου όπου οι χρήστες θα βιώνουν την αίσθηση της αφής, της ακοής και της οσμής όπως και στον φυσικό κόσμο.

Όπως εκτίμησε, στο κοντινό μέλλον θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου οι εικονικοί κόσμοι που θα έχουν αναπτυχθεί θα έχουν τέτοια εμβάθυνση και ρεαλιστικότητα που οι χρήστες δεν θα θέλουν να βγουν από αυτούς και να επιστρέψουν στην πραγματικότητα, στον φυσικό κόσμο.

Πως «λειτουργεί» το μετασύμπαν

Στο μεταverse του Ζούκερμπεργκ, οι άνθρωποι αντιπροσωπεύονται από avatar χωρίς πόδια, με τον δισεκατομμυριούχο να εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους κόσμους από έναν εντελώς «κενό καμβά».

Χρησιμοποίησε ένα βίντεο Facebook Live για να δείξει πώς το άβαταρ του χωρίς πόδια μπορεί να μπει στο μετασύμπαντο και να αρχίσει να δημιουργεί ένα εντελώς νέο σενάριο από το τίποτα.

Για να το κάνει αυτό, μίλησε με μια πρώιμη πρωτότυπη έκδοση ενός νέου βοηθού AI που ονομάζεται Builder Bot.

«Ας πάμε στην παραλία. Πολύ καλά. Ας προσθέσουμε μερικά σύννεφα», και καθώς μιλούσε, όλα άρχισαν να εμφανίζονται στο metaverse.

Ο Ζούκερμπεργκ ζήτησε επίσης ένα τραπέζι, κύματα, γλάρους και μουσική για να έχει το δικό του πικνίκ σε τροπικό νησί.

«Θα μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς κόσμους μόνο με τη φωνή σας».

Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε επίσης πόσο πολύ θέλει οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς στο μετασύμπαν και ότι η εταιρεία του θα έχει κατά νου τα «ανθρώπινα δικαιώματα».

Αν πιστεύετε ότι αυτό ακούγεται σαν μια καλή στιγμή για το απώτερο μέλλον, θα μπορούσατε να είστε στο metaverse νωρίτερα από όσο νομίζετε.

 

Η διευθύντρια της εταιρείας συμβούλων Future Today Institute, Melanie Subin, είχε δηλώσει προηγουμένως στη New York Post ότι «ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων» θα περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους στο μετασύμπαν μέχρι το 2030.

Σκέψεις για τη ζωή και τον θάνατο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta έχει σχέδια να δημιουργήσει τους δικούς του εικονικούς κόσμους και πρόσφατα αποκάλυψε μεγάλα σχέδια για το metaverse του.

Παρά την κριτική που έχει δεχτεί από την πρώτη στιγμή για την επιλογή του, οι χρήστες να εμφανίζονται στο metaverse με άβαταρ και όχι με την δική τους ή έστω με κάποια ανθρώπινη μορφή, επέμεινε ότι στον εικονικό κόσμο που σχεδιάζει οι χρήστες θα εμφανίζονται ως άβαταρ αλλά γίνεται προσπάθεια ώστε αυτά να έχουν όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εμφάνιση.

Διαφήμιση