Αρχική Special Topics Η Ρωσία ανταποδίδει με «μαύρο» στα ενημερωτικά δίκτυα BBC και DW

Η Ρωσία ανταποδίδει με «μαύρο» στα ενημερωτικά δίκτυα BBC και DW

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί ότι δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν με μια μεροληπτική και συχνά αντιρωσική άποψη τα γεγονότα.

0
mme block
Διαφήμιση

Οι ρωσικές αρχές περιόρισαν σήμερα την πρόσβαση σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το BBC και η Deutsche Welle, κατηγορώντας τα ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο εθνικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας Roskomnadzor «περιόρισε» τη μετάδοση στη χώρα της εκπομπής της ρωσικής υπηρεσίας του BBC και του Radio Liberty, που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Κογκρέσο, της Deutsche Welle καθώς και την πρόσβαση στο ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης Meduza, έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί ότι δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν με μια μεροληπτική και συχνά αντιρωσική άποψη τα γεγονότα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι έχει περιοριστεί η πρόσβαση στη ρωσόφωνη υπηρεσία του BBC, όπως και του Radio Liberty αλλά και στον ιστότοπο Meduza.

The blocks are preventing Russian access to the Russian Service of RFE/RL. RFE/RL’s regional Russian-language North.Realities and Siberia.Realities sites and the Caucasus.Realities site are also blocked in Russia, @SvobodaRadio reports.https://t.co/LOZprvwgIs

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή μέσων μαζικής ενημέρωσης Roskomnadzor δήλωσε στις 4 Μαρτίου ότι είχε «περιορίσει» την πρόσβαση σε ανεξάρτητους ιστότοπους μέσων ενημέρωσης, καθώς οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν τους ρωσόφωνους από το να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξωτερικές πληροφορίες, εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία.

Πολλοί ιστότοποι της RFE/RL αλλά και οι ρωσικοί ιστότοποι του BBC και της Deutsche Welle, μαζί με το Facebook, το Twitter και οι εφαρμογές της Apple και της Google αποκλείστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 3 προς 4 Μαρτίου, σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης ιστού GlobalCheck και άλλους δείκτες.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ρωσίας, αφού οι ΗΠΑ επέκτειναν το ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της και στήριξαν φιλοδυτικούς ηγέτες στο Κίεβο.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν χρησιμοποιούν τη λέξη «εισβολή» και καταγγέλλουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν μεταδίδουν τη «γενοκτονία», όπως τη χαρακτηρίζουν, των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία.

Διαφήμιση