Αρχική Περιβάλλον Στην «κατάψυξη» η χώρα μέχρι την Τετάρτη – Ο καιρός την 25η...

Στην «κατάψυξη» η χώρα μέχρι την Τετάρτη – Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους και έντονες χιονοπτώσεις, αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.

0
xionia eurokinissi
ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Διαφήμιση

Τρίτη ημέρα χαμηλών θερμοκρασιών καταγράφονται στη χώρα μας, με το θερμόμετρο να κατρακυλά ακόμα και κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου και φαινόμενα ισχυρού παγετού να σημειώνονται στα ορεινά και στα βόρεια ηπειρωτικά. 

Αναλυτικότερα, παγετός με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησε το πρωί την Κυριακής 20 Μαρτίου στα ορεινά και στα βόρεια ηπειρωτικά. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα χαμηλών θερμοκρασιών στη χώρα.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους 8 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, η ελάχιστη καταγράφηκε στο Σέλι και ήταν ίση με -12.8 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, η θερμοκρασία έφτασε τους -15.8 βαθμούς Κελσίου.

Meteo temp

Ένταση των φαινομένων από την Τρίτη

Ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο, αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.

Η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη 22 Μαρτίου στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά.

Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα σημερινά.

 

Αναλυτικά οι προβλέψεις

Κυριακή 20-03 και Δευτέρα 21-03

Προβλέπονται χιονοπτώσεις ασθενούς μέχρι μέτριας έντασης κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα χιονίσει τοπικά έντονα στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Τρίτη 22-03

Οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και κυρίως τη Χαλκιδική.

Επίσης, ένταση των φαινομένων αναμένεται στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές, πιθανόν όμως και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια των παραπάνω περιοχών, καθώς επίσης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Τετάρτη 23-03

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

 

Τα «καλά νέα» της εβδοβάδας – 25η Μαρτίου με ήλιο

Ο Μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι το κρύο θα διατηρηθεί και τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας.

Ενώ, από την Πέμπτη και κυρίως την 25η Μαρτίου ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητότατη άνοδο και στα ηπειρωτικά πεδινά.

Όπως προβλέπει, το μεσημέρι της 25η Μαρτίου το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 20 με 22 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αισθητά εξασθενημένοι.

Διαφήμιση