Αρχική COVID-19 Η μετάλλαξη Όμικρον 2 ξυπνά και πάλι τον εφιάλτη της υπερμεταδοτικότητας

Η μετάλλαξη Όμικρον 2 ξυπνά και πάλι τον εφιάλτη της υπερμεταδοτικότητας

Ο καθηγητής ανάλυσης δεδομένων, Γιώργος Ατσαλάκης, προειδοποιεί  ότι τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα θα φτάσουν κοντά στις 30.000.

0
covid mask boy ΕΟΔΥ
Εικόνα: UNSPLASH/Li Lin
Διαφήμιση

Η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον 2 αυξάνει και πάλι τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Ο καθηγητής ανάλυσης δεδομένων, Γιώργος Ατσαλάκης, προειδοποιεί  ότι τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα θα φτάσουν κοντά στις 30.000.

Το ιικό φορτίο στα λύματα έχει επιβαρυνθεί, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, και το υπουργείο Υγείας απευθύνει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Σε υψηλά επίπεδα για ένα ακόμα 24ωρο είναι ο αριθμός των νέων μολύνσεων. Στην υπερμεταδοτική παραλλαγή Όμικρον 2 οφείλεται η άνοδος των κρουσμάτων.

Το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19.705 κρούσματα της Covid-19 σε  295.494 τεστ και 46 θανάτους, ενώ 349 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αύξηση καταγράφεται και στις εισαγωγές ασθενών. Ο κορονοϊός οδήγησε στα νοσοκομεία όλης της χώρας 372 ασθενείς. Ο αντίστοιχος αριθμός την Παρασκευή ήταν 359, συνεπώς υπήρξε μικρή αύξηση κατά 3,62%.

Αύξηση κρουσμάτων σε Ευρωπαϊκές χώρες

Ο καθηγητής ανάλυσης δεδομένων, Γιώργος Ατσαλάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων και σύμφωνα με τις αναλύσεις προβλέπεται ότι τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα θα φτάσουν κοντά στις 30.000, όπως έχουν φτάσει και σε Αυστρία και Ολλανδία.

Όπως εκτιμαται, σημαντική αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων της πανδημίας αναμένεται κατά το μήνα Μάιο.

Οι Ιταλοί προβλέπουν νέα κλιμάκωση από Ιούνιο

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν τις ανησυχίες Ειδικών για την κατάργηση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Η καμπύλη θα ανέβει ξανά, ειδικά μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου. Είναι ένας ιός που αντέχει ακόμη και σε θερμοκρασίες 40 βαθμών» αναφέρεται.

Κλιμάκωση της Ομικρον 2 σε βρέφη στις ΗΠΑ

Τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) αναφέρει ότι τα ποσοστά νοσηλείας που σχετίζονται με την COVID-19 ανά 100.000 βρέφη και παιδιά ηλικίας 0-4 ετών κορυφώθηκαν κατά 14,5, με την μετάλλαξη Όμικρον 2 να κυριαρχεί κατά την αιχμή της περιόδου.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτην «κατάψυξη» η χώρα μέχρι την Τετάρτη – Ο καιρός την 25η Μαρτίου
Επόμενο άρθροCovid-19: Αυξητικές οι τάσεις νέων κρουσμάτων – Αποκλιμάκωση «σκληρών δεικτών»