Αρχική Ειδήσεις Ρωσικό κομβόι μήκους 60 χιλιομέτρων θέτει σε πολιορκία την Ουκρανική πρωτεύουσα

Ρωσικό κομβόι μήκους 60 χιλιομέτρων θέτει σε πολιορκία την Ουκρανική πρωτεύουσα

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας την έναρξη έρευνας για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» μετά την εκτόξευση ρωσικών πυραύλων.

0
Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία
Διαφήμιση

Ενώ οι πρώτες ρωσοουκρανικές συνομιλίες της Δευτέρας δεν απέφεραν καρπούς, μια ρωσική «αυτοκινητοπομπή» μήκους 60 χιλιομέτρων έφτασε στα περίχωρα του αεροδρομίου Antonov, κοντά στο Κίεβο. Σύμφωνα με το ουκρανικό και το αμερικανικό επιτελείο, κατά τη σημερινή έκτη ημέρα της επίθεσης ετοιμάζεται πολιορκία της πρωτεύουσας.

Η αυτοκινητοπομπή «εκτείνεται από την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο Antonov (περίπου 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου) στα νότια έως γύρω από το Prybirsk» στα βόρεια, δήλωσε η αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar το βράδυ της Δευτέρας.

Tο φωτορεπορτάζ του Πρακτορείου Reuters συγκλονίζει

Καταρρίφθηκε το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου

Το αεροδρόμιο Antonov είναι στόχος των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία από τη Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να καταλάβει τη στρατηγική υποδομή για την κατάληψη της πρωτεύουσας.

Το Marvel of air engineering, ο βασιλιάς του εναέριου φορτίου, ο σημειωτής παγκόσμιων ρεκόρ και το μεγαλύτερο αεροσκάφος φορτίου στον κόσμο, Antonov An-225 Mriya «the dream», καταστράφηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης, σύμφωνα με τον υπουργό της Ουκρανίας.

Το γιγαντιαίο αεροσκάφος, που ονομάζεται «Mriya» ή «όνειρο» στα ουκρανικά, ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο όπου πραγματοποιούνταν συντήρηση κοντά στο Κίεβο όταν δέχτηκε επίθεση, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές που πρόσθεσαν ότι θα το ξανακατασκευάσουν.

Οι δορυφορικές εικόνες που καταγράφηκαν δείχνουν ζημιές στο διεθνές αεροδρόμιο Antonov της Ουκρανίας, επιβεβαιώνοντας αναφορές ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τον έλεγχο της περιοχής.

Ο στρατός προ των πυλών της Χερσώνας

Άλλες εικόνες δείχνουν αναπτύξεις ρωσικών δυνάμεων στη Λευκορωσία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα και ρώσους στρατιώτες στις πύλες της Χερσώνας.

Ο ρωσικός στρατός έφτασε στις πύλες της ουκρανικής πόλης Χερσώνα, 290.000 κατοίκων στα νότια της χώρας, βόρεια της Κριμαίας, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης το βράδυ της Δευτέρας. «Στις εισόδους της Χερσώνας, ο ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει σημεία ελέγχου. Είναι δύσκολο να πούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση , γράφει στη σελίδα του στο Facebook ο Igor Kolikhaïev, δήμαρχος της Χερσώνας, προσθέτοντας ότι «η Χερσώνα είναι και παραμένει Ουκρανική […] Ο Kherson αντιστέκεται!».

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας την έναρξη έρευνας για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» μετά την εκτόξευση ρωσικών πυραύλων.

 

Διαφήμιση