Αρχική Ειδήσεις Νέα «απόβαση» Χολιγουντιανών στη Θεσσαλονίκη – Το θρίλερ της πόλης

Νέα «απόβαση» Χολιγουντιανών στη Θεσσαλονίκη – Το θρίλερ της πόλης

Το Χόλιγουντ μετακομίζει για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με την Τροχαία να προετοιμάζεται για καθημερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διάρκειας δύο μηνών.

0
θεσσαλονικη
Διαφήμιση

Σκηνικό ενός κατασκοπευτικού θρίλερ αποτελεί η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ιστορικό κέντρο της πόλης για τις ανάγκες της ταινίας «The BrickLayer». Τα γυρίσματα ξεκινούν από την Πλατεία Εμπορίου και αναμένονται καθημερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ταινία που γυρίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε λιγότερο από 12 μήνες. Η συμπρωτεύουσα μπαίνει με σταθερά βήματα στον κινηματογραφικό χάρτη, μετά το «The Enforcer» και τους «The Expendables 4», καθώς ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους Aaron Eckhart και Nina Dobrev που θα βρίσκονται στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της νέας ταινίας της Millennium Media σε συνεργασία με τα Nu Boyana Film Studios Hellenic.

Το κατασκοπευτικό θρίλερ

Στο «The Bricklayer» κάποιος δολοφονεί ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει με υπόθεση ξεκαθαρίσματος της CIA .

Η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Renny Harlin (Die Hard 2, Cliffhanger, Long Kiss Goodnight). Το σενάριο υπογράφουν οι Hanna Weg (Septembers of Shiraz) και Matt Johnson (Into the Blue).

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Noah Boyd που έχει ως κεντρικό τόπο εξέλιξης των γεγονότων το Βερολίνο. Οπότε οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσιάζοντας την περιοχή ως κινηματογραφικό προορισμό στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.

Τα γυρίσματα

Το δημαρχείο της πόλης θα μετατραπεί στο στρατηγείο της CIA. Γυρίσματα έχει επίσης προγραμματιστεί να γίνουν στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο Καπάνι, στα στενά και τα τείχη της Άνω Πόλης και στις εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου.

Η Θεσσαλονίκη ευελπιστεί να έχει θέσει σε κυκλοφορία το μετρό της πόλης ώστε να προβληθεί μέσω της ταινίας.

Γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν επίσης και στα στούντιο της Millennium, στη Θέρμη, αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Χαλκιδική.

Στην ταινία θα συμμετάσχουν Έλληνες ηθοποιοί και κασκαντέρ, ενώ για τα γυρίσματα, που θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, θα χρησιμοποιηθούν περίπου 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί.

Παράλληλα, θα εργαστούν πολλοί Έλληνες επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα και εξειδικεύτηκαν στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών.

Καθημερινές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα ανακοινώνει καθημερινά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης καθώς και απαγορεύσεις κυκλοφορίας όσο θα διαρκούν τα γυρίσματα.

Διαφήμιση